Honda's snelste grasmaaier ter wereld race't in Spa

Wie bij Honda precies op het idee gekomen is om een 109 pk sterke benzinemotor in een grasmaaier te stoppen, is niet bekend. Het leverde hen wel de snelste grasmaaier ter wereld op. Die grasmaaier deed gisteren in recordtempo het gras af rond het circuit van Spa-Francorchamps.

Het ding, Mean Mower gedoopt, weegt slechts 200 kilogram en rijdt in 4 seconden van 0 naar 100 km/u. Bij wijze van promostunt werd de grasmaaier gisteren opgevoerd in Spa Francorchamps. Voormalig Formule 1-piloot en huidig WTCC coureur bij Castrol Honda Racing Team Tiago Monteiro kroop achter het stuur van dit ding.

gras maaien

Het was de voormalige Formule 1 piloot en huidig WTCC coureur bij Castrol Honda Racing Team Tiago Monteiro, die het genoegen kreeg om op het circuit van Spa Francorchamps achter het stuur te gaan zitten van deze ‘Mean Mower’. Eerst werd wat gras gemaaid langs de parking van het circuit. Vervolgens ging hij ook het circuit op met de Mean Mower. “Het was heel moeilijk om te besturen. Ik heb met veel soorten wagens, formulewagens en GT door de Eau Rouge gescheurd, maar een grasmachine, dat was duidelijk de eerste keer, maar zeker niet de gemakkelijkste.

Wie Tiago Montero nog eens aan het werk wil zien, kan dat op 22 juni, wanneer de WTCC naar ons mooiste circuit afzakt. Op die dagen zal hij wel met een gewonere Civic WTCC rijden, de grasmaaier laat hij dan thuis.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws