4 manieren hoe Smart succesvoller kan zijn [Video]

Hoe slim - heb je hem? - de kleine Smart ook mag zijn, er zijn maar weinige Autofans die het echt warm krijgen van het kleine gebakje van Mercedes. Tijd om daar verandering in te brengen. Daarom verzamelen we vier manieren waarop de Smart het beter kan doen in autoliefhebbende middens.

We zouden een diepgaand onderzoek kunnen opstarten, we zouden specialisten uit de sector om antwoorden kunnen vragen. Echter weet elke Autofan wat er mis is met de kleine doos van Mercedes: de Smart mist kracht!

Een diepgaand onderzoek heb je dan ook niet nodig om een oplossing te vinden. Gewoon wat meer oomph in de Smart en iedereen is blij. Daarom een verzameling van mensen die dezelfde redenatie hebben en de stadswagen subtiel hebben aangepast:

Brabus

Misschien wel de bekendste tuner van Mercedes. Toch weten er maar weinigen dat de tunerboys ooit een V6 in een Smart Roadster lepelden. Met een inhoud van amper 1.4-liter was het een kleintje, maar leverde hij toch 170 pk en 220 Nm. Al een stuk beter.

Hayabusa Turbo

Bij kenners geen onbekende aanpassing, haal de kleine driecilinder uit de rekel en plaats er een stevige motor van een Suzuki-motorfiets in. Het resultaat is zowel schrikwekkend om te rijden als heerlijk om naar te luisteren.

'Murica

Voor elke tien dingen die ze fout doen in Amerika, krijgt er één kleine wagen een Big Block in het vooronder geplaatst. Ook Smartjes blijven niet ongemoeid. Welkom bij de - niet geheel straatlegale - Smart met Chevy big block.

W16.4

Oké, met deze laatste spelen we een beetje vals, want hij bestaat niet echt. In de racegame Forza 4 was het - door een fout - mogelijk om de motor van een Bugatti Veyron SS te duwen in een Smart. Überhaupt mogelijk in het echt? Natuurlijk niet. Vermakelijk in de game? Echt wel.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws