Wat als: Mercedes destijds deze C-Klasse hatchback had gemaakt

mercedes-c-class-hatchback

Het duurde tot 2012 voor Mercedes met de nieuwe A-Klasse echt harten kon stelen in het segment van de hatchback. Maar wat als ze al veel vroeger eentje gemaakt hadden?

Audi presenteerde in 1996 de Audi A3, een compacte, betaalbare hatchback. Het antwoord van Mercedes daarop was de A-Klasse. Hoewel het slim was van het merk met de ster om zo snel op de A3 in te spelen, kon de A-Klasse nooit tippen aan de rekel met de vier ringen. Vooral de styling van de eerste generatie A-Klasse was op zijn minst uniek te noemen. Mercedes zette die fout recht in 2012 met de nieuw generatie A-Klasse, een visueel meesterwerk tegenover de vorige generatie die een jongere generatie aanspreekt.

Maar terug naar de jaren 90, Mercedes moest een opvolger vinden voor de befaamde 190-reeks. Die kwam er in de vorm van de C-Klasse. Een model dat in '93 het levenslicht zag. Drie jaar later volgde nog een stationwagen, maar een hatchback bleef uit, die taak was weggelegd voor de eerder genoemde A-Klasse. Maar wat als Mercedes hun hatchback had gebaseerd op de C-Klasse? Theophilus Chin ging aan het werk en creëerde hem en zelfs anno 2014 ziet het ding er goed uit.

Wat vinden jullie? Had Mercedes deze C-Klasse Hatchback moeten maken in plaats van de A-Klasse?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mesoerrie 19:55
afbeelding van Mesoerrie

Denk niet dat het een succes zou geweest zijn. Veel te klein voor een Mercedes toentertijd; en ze hadden ook nog hun 'ouder publiek imago', iets waar ze nu wel zo goed als van af zijn volgens mij. BMW daarentegen kon toen wel dat Compact geval slijten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws