Betaalbare achterwielaandrijvers voor echte Autofans

2011audia1_mrdouglaswood

Met de achterwielaangedreven Twingo voor minder dan 10.000 euro gooit Renault de knuppel in het hoenderhok van de stadswagentjes. Zijn achterwielaandrijvers terug hip bij de kleine stadswinkelkarretjes? We gingen op zoek naar wat er nog betaalbaar is in de wereld van de wagens met driftallures.

Voor de ene is achterwielaandrijving the only way to go, voor de andere is het de omgekeerde wereld. Je spant het paard toch ook niet achter de wagen? Goed, we zouden er gewoon het lijstje van de Betaalbare cabrio's kunnen invoegen, want de betaalbaarste cabrio's voor Autofans zijn blijkbaar allemaal achterwielaangedreven, denk aan de MX-5 en de SLK. Dat doen we dus niet, we gingen op zoek naar wat verse auto's, nuja, soms zijn er tweedehands ook koopjes te doen.

Wij zochten wat catalogi af en kwamen op volgend lijstje uit:

Renault Twingo

De Twingo dus. Al weten we nog niet hoe hij rijdt, hij mag toch al op bijval van de redactie rekenen. De motor achterin, de aandrijving achterin, dat wordt plezier op de rondepunten in je dorp. Op zich is het jammer als er geen RS-variant meer zou komen, toch kom je met de achterwielaandrijving in dit kleine karretje een heel eind. Behalve als het sneeuwt, natuurlijk.

Subaru BRZ / Toyota GT86

toyota-gt86

Tailhappy, ook al heeft het niet geregend. Need we say mo'? Dat er geen krachtige versie komt mag de pret niet drukken, ook met 200 pk kan je je voldoende amuseren. En de prijs blijft ook binnen de perken. Zeker 2dehands, daar wisselen al modellen van eigenaar voor 20.000 euro. Zomaar eventjes 10.000 euro minder dan een nieuw model. De afgetrapte remmen moet je er dan maar bijnemen.

Smart Roadster

 smart-roadster-brabus

Een smart moet gewoon in de lijst. Het is tenslotte de wagen die ervoor heeft gezorgd dat de Twingo ook zijn vermogen naar de achterwielen stuurt. De Roadster, in het rood één van de persoonlijke favorieten. De semi-automatische versnellingsbak - de enige die ze monteerden in de Roadster - bederft de pret echter wat, al maken het lage gewicht en de ratelende driecilinder dat wel goed.

Nissan 350z

nissan_350z

Een 370z is nog wat aan de dure kant maar een 350z kan je al voor een behoorlijk bedrag op de kop tikken. En de man in de straat ziet het verschil tussen beiden toch niet.

Hyundai Genesis Coupé

hyundai-genesis-coupe

Nog niet zolang op de markt en toch kan je hier al koopjes bij doen. De ware 3.8 V6 motor zorgt er natuurlijk voor dat hij niet erg geliefd is en dat laat de prijs ook zakken. Ook de prijs van de 2.0 turbo ondervindt daar nadeel van. Daarenboven verkiezen we die versie boven de ietwat zware 3.8.

Porsche 944

porsche-944

'Geen echte Porsche', was wat mensen zeiden toen deze 944 in het straatbeeld verscheen, tegenwoordig is Porsche wel af van dat imago van 911-bouwers.

Alfa Romeo 75

alfa-romeo-75

Toen er bij Alfa Romeo nog meer modellen stonden dan op de catwalk van een modeshow, was deze Alfa 75 één van de blikvangers. Ze vielen uit elkaar van de roest nog voor je bij de dealer buiten reed, maar als je reed deden ze dat o zo lekker, met dat tikkeltje onvoorspelbare in hun rijgedrag.

Het lijstje is natuurlijk oneindig, hoe langer we ernaar kijken, hoe meer betaalbare auto's met achterwielaandrijving we terugvinden. Daarom de vraag: Welke plezierige, betaalbare achterwielaandrijver kennen jullie nog die je als echte autofan kan rijden? Laat het zeker weten in de reacties!

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yannick 14:43
afbeelding van Yannick

wil je écht weinig uitgeven dan is er de Mazda MX-5 NA. Voor 3000 euro rij je rond :-) (incl tax en biv voor het eerste jaar)

Techno Patat 17:23
afbeelding van Techno Patat

Ik verkies een Alfa 75 voor leeghalen en circuitspeeltje! Maar onderdelen komen schaars en de juiste combi (3.0 V6 Super America met de versnellingsbak van een 2.0 Ts) is heel lastig te vinden! Een E36 3-serie mag daar ook tussen vind ik, voor 1.000-2.000€ heb je al een 318i om een lokaal parkingske onveilig te maken bij de eerste regenval :P!

Persoonlijke topfavoriet is wel nog steeds de Z's van Nissan! Ik schrok me dood van de nieuwprijs van een 370Z nismo full option, en dat had een zalig interieur en een heerlijk klinkende V6! Ik vind ze ook nog eens knap (de Nismo's dan, de gewone 370z is ondergeschikt aan een 350Z...).

Adolf Van Oostende 00:28
afbeelding van Adolf Van Oostende

Honda S2000 , BMW Z3 ?

Carine Nijs 16:33
afbeelding van Carine  Nijs

Fiat 124 spider voor maar 27000€ echt de max voor een cabrio!!!!!

Uw reactie