Kronkelfunctie, waar ben je?

navi-2

Gisteren was het weer zover, een toertje met een testwagen, 'snelwegen mijden' aanvinken in het navigatiemenu en op weg naar een onbekende bestemming. Maar dat viel even tegen. De parallelweg van de A12 is geen snelweg, dus daar zaten we dan, lekker rechtdoor 70 cruisend van licht naar licht. Niet direct de fun die we voor ogen hadden.

Want geef toe, niets leuker dan in je auto stappen en de binnenbaantjes nemen naar je bestemming als je wat tijd teveel hebt. Als je honderd wagens per jaar test, dan zoek je al eens wat wegen die niet straight forward gaan om de wagens te testen. Niet altijd zijn het bekende wegen en de bestemmingen die we kiezen zijn ook niet altijd dezelfde. En daarom missen we eigenlijk een kronkelfunctie op het navigatiesysteem.

deel de vreugde

Misschien is kronkelfunctie niet het juiste woord, het moet namelijk een logaritme zijn waarin de leukere baantjes in de streek worden uitgepikt voor jou, zonder dat je honderd tussenpunten moet ingeven. Je hebt lak aan een aankomsttijd, je wil gewoon zo aangenaam mogelijk op je bestemming geraken. Is het niet over glooiende landwegen die langs dorpjes lopen, dan misschien wel langs leuke bezienswaardigheden die toch niet de moeite lonen om uit te stappen. Zo moeilijk kan het niet zijn, want navigatiesystemen geven tegenwoordig drie alternatieven naar je bestemming en vogelen voor je uit welke de snelste dan wel de meest economische is. Daar komt nog bovenop dat je tegenwoordig internet in de wagen kan krijgen, zodat je eigenlijk makkelijk met Waze-achtige applicaties zou kunnen werken in je wagen. Komaan constructeurs, waar wachten jullie op?

belgian_motorways_ringantwerpen

In tussentijd kijken wij wat verder op de navigation map om de fijnste weggetjes uit te zoeken naar onze bestemming. Hoe vinden jullie de amusantste weg naar je bestemming? Of is de snelste route voor jou fijn genoeg? Laat het weten in de comments.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Grunt 16:09
afbeelding van Grunt

Ongeveer elke GPS voor moto's heeft zo'n functie. Garmin, Tomtom Rider...
Meestal kan je routes op voorhand uitstippelen op je PC. Routes kan je ook bewaren, en delen met anderen etc.

Glenn 20:00
afbeelding van Glenn

Inderdaad, de nieuwe motorgps'en hebben meestal zo'n functie.
Op mijn ouder modelletje voor de motor heb ik een kaart gekocht waarmee zoveel mogelijk langs kleinere wegen wordt gestuurd en stadscentra vermeden worden.

Mesoerrie 21:06
afbeelding van Mesoerrie

Bestaat al enige tijd: Tripy I en II. Gemaakt voor moto's in eerste instantie, maar denk dat ze nu ook versies hebben voor 4x4 en oldtimers

Sven 07:47
afbeelding van Sven

Maar... Als het al bestaat voor motoren, waarom heeft het dan zijn weg nog niet gevonden naar de auto? En als TomTom en Garmin het op hun toestellen maken, dan is het toch een kleine stap naar de toestellen die ze inbouwen in de auto's?

Stealth 13:33
afbeelding van Stealth

Ook mijn Mio Cyclo zoekt voor mij de mooiste fietswegen op. Wat?!? Een fietser die een comment post op autofans.be, va de retro satanis! :-) Nee, 'k denk dat er gewoon een beetje een gebrek is aan mooie wegen in Vlaanderen, veel te veel dorps, gemeentes en stadscentra. Even oversteken naar Wallonië kan al een smile op het gezicht toveren.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws