Column YW: Geef alle achttienjarigen een Audi S1

banner_1

Als we het aantal jonge brokkenpiloten een halt willen toeroepen is er maar één oplossing... zorg dat elke achttienjarige met een Audi S1 rijdt.

Vorig weekend was het weer zo ver, een verre kennis van jonge leeftijd uit een ver verleden die zijn wagen tegen een boom had geparkeerd. De reden? Een gevalletje hoogmoed komt voor de scherpe bocht. Jongeren blijven gewoon de brokkenpiloten bij uitstek. Al heb ik daar nu een onderbouwde oplossing voor gevonden. Een oplossing die ze bij Audi Vorst graag gaan horen.

Het is me namelijk niet ontgaan dat alle jongeren die een wagen perte total rijden hetzelfde stramien volgen. Hun eerste aankoop is een aftandse Golf die ze overal doortrappen voor het vaderland. Echter is er geen enkele Golf uit de jaren 90 die echt snel gaat, dus het blijft nog relatief veilig. Daarna kopen ze allemaal een BMW, liefst een 318i. Want volgens de Federatie van Jongeren die Jonge Dames willen Imponeren met hun Rijkunsten (afgekort: FJJDIR) is zo'n achterwielaangedreven BMW het ultieme rijplezier. Die parkeren ze meestal 2 maanden later tegen een boom. Want blijkbaar moet je over rijvaardigheden beschikken om zijwaarts door een bocht te gaan op een vochtige zaterdagavond met vier inzittenden.

Laten we dus even in kaart brengen wat de grootste gevaren zijn voor jongeren op autovlak: achterwielaandrijving, aftandse karren in twijfelachtige staat en groepsdruk om zijwaarts te gaan. Drie grove factoren die we kunnen elimineren met één simpele wetenschappelijk waarde: S1. Bij Audi hebben ze namelijk de meest veilige wagen gecreëerd op aarde om elke seconde op de limiet te rijden. En laat dat nu net zijn wat jongeren maar al te graag doen. Het lijkt me dan ook maar logisch dat de nieuwe regering even stevig nadenkt over mijn voorstel.

Audi-S1-column

Mijn voorstel gaat namelijk als volgt: Vanaf 16 jaar kunnen jongeren een studentenjob uitvoeren. Een deel van die opbrengst kunnen ze wisselen voor een sticker op een spaarkaart. Een spaarkaart die - als ze elke maand een bedragje hebben afgestaan - tegen hun 18de vol. Een spaarkaart die ze daarna kunnen omruilen voor een Audi S1. Simpel toch? Al moet ik toegeven, ik ben niet de eerste met dat idee. Audi's moederbedrijf, Volkswagen, is ontstaan op die manier. Duitsers konden dankzij Hitler namelijk sparen - via zo'n spaarkaart - voor de originele Beetle. Dat de Duitse tiran ging lopen met het geld om tanken en raketten te bouwen is een spijtige zaak. Maar onze regering is gelukkig niet van een gelijkaardige corrupte orde.

Daarenboven mogen we niet vergeten wat voor sterk signaal we geven op economisch vlak. 'Hey Audi, dit jaar worden er zo'n 125.000 jongeren in België achttien. Bouw al maar een stuk bij in Vorst.' Niet alleen redden we onze jongeren van de gevaren op de wegen, we blazen de auto-industrie nieuw leven in. Uiteraard zitten er nog enkele kinderziektes in mijn idee. Zo kost het kleinood van Audi zo'n 30.000 euro. Wat betekent dat jongeren op twee jaar tijd maandelijks 1.250 euro moeten afstaan. Onmogelijk natuurlijk, maar met een gigantische duw in productie moet België die prijs wel naar beneden krijgen. Ik reik alvast mijn hand uit naar de komende regering om samen een plan uit te werken. Voor het welzijn van de jeugd.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Grunt 14:57
afbeelding van Grunt

:-)

Wat een extreem slecht idee!

18-jarigen rijden zich met bosjes het decor in uit gebrek aan begrip voor de wetten van de fysica. Een S1 is dan het slechtste wat je die mannen kan voorschotelen (grote motor, 4WD, zero finesse of stuurgevoel, maar wel nog steeds onderworpen aan diezelfde wetten). Ze hebben nog minder idee waar ze mee bezig zijn en gaan alleen maar wat harder het bos in... Enige voordeel is dat ze er bezwaarlijk met 4 grote gasten in kunnen.

Nee, dan zeg ik: geef ze allemaal een 911 GT3. Of een old-school TVR, misschien nog beter. En als we ze dan nog kunnen verplichten om de eerste 5000km alleen in de regen te rijden, dan zijn we er.

Sracerr 13:38
afbeelding van Sracerr

Waarom nu weer zo'n Duits (honde)Hok?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws