Een Peugeot 108 GTI klinkt als driecilindermuziek in de oren

peugeot-108-gti-render

Momenteel staat een guitige Peugeot 108 in onze testgarage en we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat er veel potentieel schuilt in het karretje. Tijd voor een 108 GTI Peugeot?

Het is crisis voor iedereen, dus waarom zou je geen plezier mogen hebben in een betaalbaar autosegment! Met 68 pk en 96 Nm koppel uit een 1-liter driecilinder komt de 108 al - relatief - scherp uit de hoek. Echter ligt er ook nog een 1.2-liter driecilinder in de rekken met 82 pk en 116 Nm aan koppel. Die moet met een kleine turbo gemakkelijk op te voeren zijn naar 120 pk. Juist ja, 120 pk in een koekendoos van zo'n 850 kilogram.

Nu Renault openlijk heeft toegegeven te werken aan een Twingo R.S. is het misschien eens tijd voor Peugeot om aan de slag te zijn. Wij zien alvast de lol in zo'n kleine gebakjes....

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
peudriver 16:02
afbeelding van peudriver

er wordt nu toch al 130pk uitgepuurt dus waarom niet !!

Yvesw 16:23
afbeelding van Yvesw

Blijkbaar mag het altijd wat meer zijn bij jou ;-) We like! Al hebben we het gevoel dat, moest-ie er ooit komen, Peugeot eerst lekker gaat zien naar wat Renault klaarstoomt met de Twingo R.S. op pk-vlak :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws