Ook Nederland wil gepersonaliseerde nummerplaten

65xto9

Bij ons zijn ze al een tijdje gemeengoed en nadat de verschrikkelijke '9-' vooraan de plaat verdween, lijken de mogelijke combinaties alleen maar vindingrijker te worden. In Nederland hebben ze nu ook geld geroken, de VVD wil een voorstel doen dat gepersonaliseerde nummerplaten mogelijk maakt.

Barbara Visser van de VVD lanceert straks dus een voorstel voor de Nederlandse Tweede Kamer. "Ik krijg veel vragen van mensen die willen weten of dat hier ook niet zou kunnen. Je kiest je eigen auto, waarom ook niet je eigen kentekenplaat? Een auto is voor veel mensen toch ook wel iets persoonlijks." Voor de kosten van de nummerplaat zouden de eigenaars wel zelf moeten opdraaien. Want zo'n gepersonaliseerde nummerplaat is natuurlijk niet gratis. Wat de prijzen in Groot-Brittanië zijn, is me niet bekend maar in België betaal je al snel 1.000 euro voor je eigenbedachte nummerbordcombinatie.

Update Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) ziet niets in het plan van haar partijgenoot Visser. Dat bleek donderdag in een Kamerdebat. In Nederland hoort het kenteken bij de auto en blijft daarbij ook na verkoop horen. Zo kan het voertuig ''van de wieg tot het graf'' gevolgd worden. Schultz vindt het voor ''de leukigheid'' van een persoonlijk kenteken een veel te kostbare aangelegenheid om het systeem te veranderen. ''Er zijn vele andere manieren om je auto te versieren en je boodschap duidelijk te maken'', zei Schultz.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws