De BMW X6 van Honda waar je nooit van hebt gehoord

honda-crosstour_concept_02

De kans is groot dat je nog nooit hebt gehoord van de Honda Crosstour. Al hoef je daar helemaal niet rouwig om te zijn. De Crosstour was het Amerikaanse antwoord van een Japans merk op de Duitse X6. Eéntje die mettertijd in de donkere blaadjes van de autogeschiedenis zal belanden.

BMW overdonderde iedereen wat toen het in 2008 uitkwam met de X6. Zo mogelijk de meest gehate wagen van het merk destijds, maar desalniettemin was het een succesvolle gehate wagen. Honda zag er wel iets in en besliste om in de plaats van een Accord stationwagen te bouwen, met een soort van Crossover/ coupé concept op de proppen te komen. De Honda Accord Crosstour was geboren. Een conceptwagen die in 2009 werd voorgesteld in Amerika.

Ze liepen er daar niet echt warm van. Onderhuids een Accord, bovenhuids gewoonweg een uitgetrokken Accord. Daarnaast was het interieur marginaal ruimer en had je maar plaats voor vier. Een formule die blijkbaar wel geslikt werd bij de BMW X6 en 5GT, maar niet bij deze Honda Crosstour.

Wat vinden wij Europeanen van deze Honda Crosstour?

honda-crosstour_concept_02

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
AlexisT 21:05
afbeelding van AlexisT

Hoe snobisme mensen toch blind kunnen maken he. De oerlelijke X6 verkoopt als zot gewoon omdat heteen bak met wielen is voor mensen die een duur ego probleem hebben. Wel, ik vind deze Honda pakken mooier hoor en waarschijnlijk voor een fractie van de Beemer prijs.
Welstellende mensen...GET A LIFE

Uw reactie