Deze MINI is even snel als een Pagani Zonda S [Video]

schirra-mini-cooper-nordschleifenrekord-fotoshowbigimage-dea8e62-818500

De Renault Mégane RS 275 Trophy-R mag dan misschien wel het record hebben op de Nürburgring voor voorwielaangedreven wagens, deze straatlegale MINI van Schirra Motoring is een stuk sneller... Pagani Zonda S snel!

De trofee blijft natuurlijk bij Renault, want deze MINI is geen productiewagen maar een one-off. En regels zijn nu eenmaal regels. Toch is het een dijk van een wagen deze kleine rakker. Het begon zijn leven als een John Cooper Works, maar werd door Schirra Motoring grondig herzien. De 1.6-benzine werd opgepompt tot 290 pk en om die kracht kwijt te geraken werd een mechanisch sperdifferentieel van Drexler geplaatst tussen de voorwielen. Door ongeveer alles uit de MINI te zwieren werd het gewicht dan weer beperkt tot 1.005 kilogram.

Samen met het tweaken van de ophanging en Dunlop Direzza 03G straatlegale semi-slicks wist de oranje MINI een tijd neer te zetten van 7:44, eventjes tien seconden sneller dan de snelste Mégane en even snel als een Pagani Zonda S. Niet slecht. Bekijk de video van de lap hieronder:

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Rebel 15:23
afbeelding van Rebel

Goe gedaan. Kan daar nog niet aan tippen mijne Works weegt nog steeds rond de 1200 Kg heeft ondertussen 231PK & 336Nm.

Bjorn Willaert 18:10
afbeelding van Bjorn Willaert

Maar 10 sec sneller dan de Megane RS Trophy R ondanks een veel betere pk/gewichtverhouding en alle aanpassingen? Zegt meer over hoe goed die Megane is dan over die Mini eigenlijk...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws