Moet dit gat in het aanbod weer worden opgevuld, Mini?

wolseley-hornet-ebay-01

Voor 10.100 dollar koop je vandaag deze Wolseley Hornet Mk II. Op zich misschien niets speciaals, ware het niet dat Wolseley dit model baseerde op de Classic Mini uit dezelfde periode. Wel gaven ze hem wat meer kofferruimte. Dat opent perspectieven, toch?

Want een vijfdeurs Mini hebben ze tegenwoordig rondrijden, dus waarom zouden ze geen berline bouwen. Die heeft dan nog meer geschiedenis dan de vijfdeurs, getuige deze Wolseley. Fisher & Ludlow tekenden destijds voor het ontwerp, waarbij je kan zien dat ze hem een andere grille gaven. Omdat het de sixties waren, mochten haaienvinnen niet ontbreken, al waren ze wat minder imposant dan bij de Cadillacs van die periode. Wolseley bouwde de Hornet tussen 1961 en 1969. In die periode bouwden ze 28.455 exemplaren.

De eigenaar van deze - intussen gerestaureerde - Wolseley wil er nog 10.100 dollar of zowat 7.930 euro voor. De wagen heeft sinds de restauratie 20.000 km gereden. Hij is uitgerust met een 998cc grote motor uit de Mini Cooper, goed voor 38 pk en 124 km/u.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie