Focus Clipper ST, Octavia RS Combi, 308 SW GT: Diesel Hot Stations aan de macht!

kiezenmaarfordpeugeotskoda

Vergeet de Hot Hatches, het zijn de betaalbare stationwagens met extra pit waar de strijd volop aan de gang is. Meer nog, het is een dieselstrijd. Na de Skoda Octavia Combi RS en Peugeot 308 SW GT vervoegt nu ook de Ford Focus Clipper ST in dieseltrim het strijdtoneel. Tijd om de prijslijsten weer even boven te halen.

Tijdens de voorstelling van de gefacelifte Focus kregen we de prijs van de ST-variant onder onze neus. Vanaf 29.900 euro heb je de vijfdeurs ST met 250 pk sterke Ecoboost-benzine op de oprit staan. Voor de stationwagen - Clipper in Fordjargon - laat je een extra 1.000 euro liggen bij de dealer. Echter is het vooral de prijs van de diesel-ST waar we benieuwd naar waren.

Tot enkele jaren geleden was het namelijk not done om een sportief getinte dieselwagen in de markt te zetten. Ondertussen heeft de Skoda Octavia RS TDI al bewezen dat je geen schaamte moet hebben aan het tankstation. Dat weten ze bij Peugeot ook met de komst van de 308 GT. Ford vervoegt zich in het verhaal met een diesel-ST. Meteen ook de krachtigste van het triootje.

Laten we er niet al te veel woorden meer over vuil maken, een Skoda Octavia RS Combi diesel met 184 pk kost 30.580 euro. Bij Peugeot laat je 33.750 euro achter voor de 308 SW GT diesel met 180 pk. En de Focus Clipper ST diesel? Die pompt 185 pk naar de voorwielen voor een prijs van 30.950 euro. Ze zijn alvast aan elkaar gewaagd. Tijd om de vraag nog eens te stellen:

Welke kiezen jullie?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Ronald 19:53
afbeelding van Ronald

Zonder twijfel de focus, het beste onderstel met de aangenaamste motor van de 3 voor de beste prijs gezien de standaarduitrusting. Met de focus en octavia heb ik gereden en vond de oktavia maar een stugge onvoldoende feedback gevende wagen. Met de 308 heb ik nog niet gereden maar gezien de meerprijs lijkt hij zichzelf uit de 3 weg te prijzen

Kevin 22:38
afbeelding van Kevin

ik ga dan ook volop voor de focus. Ziet er voor mij ook een pak beter uit dan de andere.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws