Van deze Volvo V70 XC Dakar edition heb je nog nooit gehoord

volvo-v70-xc-dakar_01

Er zijn doorheen de jaren enkele waaghalzen geweest die hebben deelgenomen aan de Dakar Rally met een Volvo, maar deze omgebouwde V70 XC is misschien wel de meest onbekende van de hoop.

Het Zweedse Volvo heeft altijd de neiging gehad om knoerten van stationwagens neer te zetten. Familiewagens die een atoombom of twee konden weerstaan. Ze hadden dan ook een bepaalde charme bij autoliefhebbend volk. Zo hard, dat er in het Britse toeringkampioenschap een 850 stationwagon mee reed.

Ook in de wereld van de Dakar Rally kan je Volvo's tegenkomen, al zijn het meestal unieke creaties van - ietwat gekke - coureurs. Neem nu deze V70 XC. Zweedse uitvinder Claes Blomquist besloot dat zo'n verhoogde Volvo goed genoeg was om deel te nemen aan de Dakar Rally van 2003. Onderhuids is het gewoon een hoop framewerk waarop de panelen van een V70 XC zijn geplakt. Motor van dienst was een turbodiesel uit de Volvo-stal, al wordt niet gespecificeerd dewelke.

Pech en dubbelpech

Uitrijden zat er spijtig genoeg niet in, want zowel in 2003 en 2004 moest het team opgeven door problemen met de versnellingsbak. In 2005 werd het verhaal dan helemaal afgesloten na een ongeval terwijl de wagen op een trailer stond. Een verhaal dat afsluit in mineur, want er is iets zombie-apocalyps-heerlijk aan deze Volvo.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 19:42
afbeelding van Kevin

ziet er allezins wel zeer graaf uit :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws