Vraag: Waarom gaan jullie naar het autosalon dit jaar?

autosalon-vraag

Nog twee nachtjes slapen en dan gaat het autosalon van Brussel van start. Wij zullen er echter morgen al aanwezig zijn. Maar waarom gaan jullie dit jaar naar het salon? Om te kopen, of gewoon om te zien naar al het lekker blinkende metaal?

We moeten het dit jaar doen met het 'kleine salon'. Dat betekent voor de Autofans dat er wat minder ruimte is voor wagens, maar meer voor lichte bedrijfswagens. Toch komen we niets te kort. Want de meesten merken hebben wel wat fijn speelgoed mee.

We zijn echter eens benieuwd waarom jullie naar het salon gaan dit jaar.

Zijn er Autofanners daadwerkelijk op zoek naar een heerlijke deal, of draait het toch gewoon om lekkers zoals de Hyundai i30 Turbo en de Audi RS Q3?

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
Adriaan 13:22
afbeelding van Adriaan

Ik was aan het overwegen om met mijn zoontje te gaan dit jaar, dat hem eens naar de vrachtwagens kon gaan kijken, maar denk niet dat ik het ga doen, gaat veel te druk zijn.

Voor mij is de charme van het autosalon er wat af, kan zijn omdat ik ouder aan het worden ben. Maar het boeit mij niet meer. Ligt het aan het feit dat het te druk is, dat je ontvangen wordt door onervaren verkopers, dat je een gans procede moet doorstaan om dan uiteindelijk toch maar te horen te krijgen dat je naar de garage moet gaan, dat als je echt geinteresseerd bent, je minder goed behandeld wordt dan dat stuk pozer dat zich voordoet als rijke, maar na zeer lange discuties over de kleur van de knopjes toch maar weg gaat (in de hoop dat hem toch maar iets gratis zou krijgen)

Nee voor mij, als ik echt een nieuwe auto moet bestellen, en dan is het toch maar mijn firma wagen, dan ga ik wel naar de garage.

En misschien zal ik dat ook wel doen met mijn zoontje, een zoeken of volvo trucks of scania een showroom heeft in belgie. :p

JanMijnBotte 15:36
afbeelding van JanMijnBotte

Normaal ben ik niet zo voor nieuwe wagens dus ik vind er normaal niet echt mijn gading.
Dit jaar moet ik een nieuwe firmawagen bestellen dus ik ga eens rondneuzen :-)
Mijn ervaring is helaas ook dat de verkopers cheap interimmers zijn die meestal wel hun best doen maar helaas nog minder weten dan jijzelf...
En BTW, ik ben benieuwd naar de i30 Turbo :D

Kevin300 15:43
afbeelding van Kevin300

Gewoon voor te kijken en in de verschillende wagens eens gaan in te zitten.
Puur voor de fun, heb dit jaar weer (voor het 3de jaar op rij) men ticketjes via een online wedstrijd (van Hyundai dit keer) kunnen scoren dus kost het me ni echt iets.

DeKobold 15:59
afbeelding van DeKobold

Is idd vrij makkelijk om een duo ticket te scoren op de site van Hyundai:
http://www.hyundai.be/nl/satellite/salon-2015-wedstrijd.html
Schiftingsvraag is uiteraard de Hyundai i20 die in première gaat en je kan meerdere keren meespelen op dezelfde dag, gewoon telkens een ander email adres gebruiken.
Na 3 x spelen was het prijs :)

Mdc 09:41
afbeelding van Mdc

Om te werken en niet als interimmer! :)

yoran 10:25
afbeelding van yoran

Om eenzame mensen een bezoekje te brengen. Zo herinner ik mij het bezoek aan de Lada stand enkele jaren geleden, samen met Sven. Zo blij dat die mens was.
Om mezelf te verbazen over de abominabele kwaliteit van het Chinese Landwind enkele jaren terug.
Om de interimmers 'moeilijke' vragen te stellen.
En omdat we een personeelsvergadering hebben op het salon :)

Jelle DR 10:29
afbeelding van Jelle DR

Voor de nieuwe MX-5. Maar daar gaan we voor naar Genève.
Brussel is dit jaar maar een mager jaar. Beter ieder jaar een groot salon.
Tevens vind ik de Heizel als locatie volledig afgedaan.

Quin 16:34
afbeelding van Quin

Dit jaar ga ik niet, maar meestal is dat bij mij de leukste standen uitkiezen en m'n favoriete auto's bekijken. Als er zo'n dreamcar tentoonstelling is, pik ik die ook soms wel mee.

Vish 19:03
afbeelding van Vish

Dit jaar 4 kinderen. Hoe krijg je dat + gerief comfortabel in één wagen? Sounds like a challange! (wrsch bus :( )

Sven 19:50
afbeelding van Sven

Klinkt als een uitdaging. Ik heb een collega die een Hyundai H1 kocht, een andere kocht een Peugeot Expert. De Volkswagen Sharan en consoorten vonden ze te duur en die hadden minder plaats om te manoeuvreren in de auto (kindjesgordels vastmaken op de achterbank enzo). Laat je ervaringen zeker weten!

Vish 16:06
afbeelding van Vish

Het zal wrsch een Vivaro worden, van de moment dat die in een 2 - 2 -3 zitconfiguratie beschikbaar is. Wel met een biturbo motor. Heb meegereden met een testpiloot en die versie was verrasend stil / sterk / wendbaar voor een busje.

Heb voor de rest alle andere busjes ook vergeleken + Ssangyong Rodius. De Ford vond ik minder interessant (voor fiscaal met zijn 2.2D), de Ssangyong is zéér interessant geprijsd met een geweldige zitconfiguratie(s) maar heeft als nadeel erg hoge gebruikskosten. Peugeot/citroen vond ik niet zo ruimtelijk overkomen (ook op leeftijd) en de H1 had ook een fiscaal onvriendelijke motor, zag er wel erg luxueus uit!

Opel Vivaro is relatief proper van binnen + geeft veel vertrouwen tijdens het rijden.

B4 20:46
afbeelding van B4

Omdat ik al sinds 1993 elk jaar naar het autosalon ga

Uw reactie