Vraag: Hebben jullie een dashcam?

vraag-dashcam

Ze moeten het verkeer veiliger en het de verzekeringen een stuk gemakkelijker maken. In realiteit levert het vooral geinige en verbazende filmpjes op. Inderdaad, we hebben het over de dashcam. Een kleine camera die je in je wagen kan hangen om alles op de baan te filmen. Hebben jullie er ééntje geïnstalleerd?

Dank Rusland maar voor de hype van de dashcam. Want daar worden zoveel verkeersregels aan de Lada gelapt dat we het aantal hilarische filmpjes niet kunnen volgen. Toch zou de dashcam moeten gebruikt worden voor een andere reden. Heb je namelijk een ongeval met de wagen terwijl er zo'n cameraatje in hangt, dan heb je alle bewijsstukken voor de verzekering.

Op die manier kan je maanden en jarenlange welles-nietesspelletjes fnuiken en sneller alles geregeld kruigen. We vragen ons echter af hoeveel Autofanners gebruik maken van zo'n dashcam. Daarom volgende vraag:

Heb jij een dashcam in de wagen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Adriaan 11:37
afbeelding van Adriaan

Ik denk er al lang aan om zo iets in mijn auto te steken, had ik dat gehad kon ik tenminste bij mijn laatste ongeval bewijzen dat de de tegenpartij in fout was. Nu was dat onbegonnen werk...

Kevin 11:37
afbeelding van Kevin

Momenteel nog niet, maar ben daar al wel even over aan het nadenken. Ergens in de loop van dit jaar zal het in de auto hangen maar wanneer weet ik nog niet.

marksken 11:59
afbeelding van marksken

Ja, sinds mijn laatste ongeval heb ik me er eentje aangeschaft. Niet om filmpkes op internet te zetten, want dan zou ik er dagelijks enkele moeten posten. Wel gekozen voor een HD front cam én een normale rearcam zodat er een totaalbeeld van de verkeerssituatie zichtbaar is, samen met de geregistreerde gps info (plaats, richting en snelheden). Kostprijs 80€ incl alle kosten (zelfinstallatie). Een 360° systeem dat zou kunnen registreren zou nog beter zijn.

roco 12:10
afbeelding van roco

oei oei al die ongevallen ...
ik heb een aangeschaft, enkel vooraanzicht, tijdens een promo van outspot een half jaar geleden +-

daarvoor deed ik het met men iphone betere compressie en de leuke eigenschap ook de snelheid erbij. nadeel, hij werd heel warm en had de lader nodig om op het zelfde batterijniveau te blijven (echt lader geen usb van de radio)

Yannick 16:57
afbeelding van Yannick

heb er één maar van het goedkopere soort (dealextreme.com) kwamen na enige tijd veel foutmelding op mbt tot geheugen en het maakte herrie elke keer ik de wagen starte. nu ligt hij gewoon in de auto voor als er is een circuit-ritje zich voordoet :-)

Jonathan 17:29
afbeelding van Jonathan

Het verbaast mij dat autofabrikanten het nog niet als optie aanbieden. Ik zou het zeker nemen mocht ik ooit een nieuwe kopen.

Techno Patat 17:42
afbeelding van Techno Patat

Ik heb al bijna 3 jaar eentje! Toen was at nog 230€! Kben wel blij dak het heb, volgende auto komt er terug eentje in maar inderdaad ook met rear view :-)! Kan het enkel maar aanraden, da's zoals kale banden: tuurlijk gaat het zonder nieuwe banden. Maar als het ene keer foutloopt is het telaat, zo een dingen moet je gewoon doen :-)!

B4 19:23
afbeelding van B4

Nog niet, maar denk er wel aan om 1tje aan te schaffen, wel met een achterzicht om zo een deftig beeld van de verkeerssituatie te hebben

Glenn 20:46
afbeelding van Glenn

Nope, enkel interesse in een camera die mijn geparkeerde wagen filmt aangezien die blijkbaar vooral dan schade oploopt. Drone of luchtballon aan een koordje misschien?
Zie trouwens niet hoe zo'n camera de verkeersveiligheid ten goede komt, levert wel mooi youtube materiaal op ;-)

Uw reactie