Vraag: Vinden jullie dat ze de 'voorrang van rechts'-regel moeten afschaffen?

vraag-voorrang-rechts_01

Straf nieuws vandaag. Want meer en maar gemeenten stappen af van de voorrang van rechts-regel. Die zou té moeilijk en té verwarrend zijn. Delen jullie die mening?

Het is één van de moeilijkste regels op de openbare weg. Want let je even niet op, dan kan je gemakkelijk een voorrang van rechts of drie gemist hebben. Meer nog, mis je een bord waarop staat dat je voorrang hebt, dan sta je aan het volgende kruispunt lullig te wachten op een chauffeur van rechts die niet weet wat er aan de hand is.

Daarom schaffen meer en meer gemeentes de regel af. Nu ja, ze omzeilen de regel door overal duidelijk voorrangsborden te plaatsen. Op die manier zou het onmogelijk zijn om nog fouten te maken.

Wat vinden jullie? Mogen ze de voorrang van rechts-regel uit het straatbeeld schrappen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Bram 18:28
afbeelding van Bram

Hier op den buiten heb ik er niet zoveel last van als in de stad, maar er zijn hier binnenin nog wegen waar je 70 km/u mag en waar van die kleine straten op uitkomen. Levensgevaarlijk als je hier je voorrang van rechts neemt. Dus ik zou het niet missen.

Jan Leeuws 22:46
afbeelding van Jan Leeuws

De voorrang van rechts mag absoluut niet worden afgeschaft. De voorrang van rechts moet worden bijgestuurd. De voorrang van rechts mag alleen geldig zijn om rechts af te slaan. Zo hebben de chauffeurs met hun rechtse kant niets te maken. Zo word de kans op overdreven snelheid geminimaliseerd. Dan ben ik ervan overtuigd dat het aantal ongevallen sterk zal dalen. meer verkeersborden plaatsen is dan overbodig. DOE DE TEST!

Boris 14:08
afbeelding van Boris

Ik begrijp niet zo goed wat u wilt zeggen? Kan u dit even verder uitleggen?

Peter Verbeeck 00:13
afbeelding van Peter Verbeeck

Om een vlotte verkeersdoorstroming beter te garanderen zou men de maatregel best definitief afschaffen. Bovendien is het ronduit een gevaarlijke regel. De regel werd hoofdzakelijk in voege gesteld om snelheid te drukken. Men kan immers van rechts aangereden worden bij onaangepaste snelheid. Maar of het echt effect heeft betwijfel ik ten sterkste. Jammer maar de meeste automobilisten weten niet eens dat het een vaste regel is tenzij anders aangeduid. Bovendien stoort het mateloos vlot rijden. Ik zou zeggen weg ermee. Niet meer van deze tijd. Rij-instructeur

Jelle DR 09:40
afbeelding van Jelle DR

Waarom afschaffen? Dat is toch een regel die ze je leren en die je kent als je hier bij ons rijd.
Laten zoals het is, en terug naar school met mensen die niet kunnen rijden.

jo 10:36
afbeelding van jo

ik rijd al 20 jaar rond met die regel in mijn hoofd
soms maak ik een inschatting om hem niet te nemen wegens niet respecteren van de wegcode door andere gebruikers ( vooral bij mij in Brussel stad )
voor de rest heb ik al regelmatig in noord/zuid amerika / afrika rond gereden heb ik ook in azie gewoond en kan dus de verschillende wegcodes vergelijken
onze voorrang van rechts regel is niet beter of slechter dan andere wegcodes zolang de wegcodes maar gerespecteerd worden
dus houden die regel en de rest terug naar de rijschool
sorry jongens

Mesoerrie 12:34
afbeelding van Mesoerrie

In woonwijken is het meestal ook voorrang van rechts. Vormt alleen regelmatig een probleem als degene die van rechts komt links af moet slaan, maar zijn bocht niet kan nemen omdat jij al te ver het kruispunt opgereden bent, te veel naar links reed of de straat gewoon veel te smal is.
Hoe dan ook, al weet je dat je bij het volgende kruispunt voorrang hebt, gewoon het kruispunt opschieten kan nooit een strak plan zijn.

Uw reactie