Vraag: Zijn jullie ooit al op roadtrip geweest?

vraag-roadtrip

Het moet op de bucketlist staan van elke Autofan; een roadtrip. Van een ritje naar de Stelviopas en terug tot een trip dwars door Amerika. Zijn jullie ooit al op roadtrip geweest?

Steeds meer Belgen gaan op reis met de mobilhome, dat blijkt uit cijfers van Touring. Zo'n sleurhut is niet meteen onze favoriete bagage tijdens een roadtrip. Wij dromen namelijk eerder van een weekje de Franse Alpen beklimmen met bergpassen zoals de Col de la Bonette en wegen zoals de Route Napoleon en Route de Gentelly. Niet met de fiets, wel met een heerlijke Hot Hatch of Jaguar F-Type.

Al hoeft het niet altijd om een sportieve rit te gaan. Want met een paar vrienden Amerika doorkruisen in een gehuurde Ford Mustang Cabrio is ook één brok heerlijkheid. We willen daarom graag eens jullie roadtripverhalen weten:

Zijn jullie ooit al op roadtrip geweest?

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Pieter A. 16:40
afbeelding van Pieter A.

Absoluut. Een typische, San Fransisco naar Los Angeles. In een Ford Escape, heerlijke voiture.

Carlos 21:11
afbeelding van Carlos

Voor een tripje met een F-type coupe R naar Transfagarasan: de beste weg ter wereld teken ik graag in ^^.

Spijtig genoeg nog niet echt de kans gehad om een roadtrip te maken. Some day ^^.

Cjsteven 21:15
afbeelding van Cjsteven

Vorig jaar met drie vrienden van Denver door de rockies naar moab Utah gereden in een suburban. In moab 4 dagen twee jeeps gehuurd om op de rotsen te gaan rijden. Vervolgens langs the million dollar highway teug naar Denver....

schep 22:56
afbeelding van schep

Jup een roadtrip westkust USA met een Mustang cabrio. Heel leuk, niets gepland vantevoren, enkel hotel bij aankomst en de rest van dag tot dag bekeken. Super trip!

Sindsdien nog altijd met die cabrio in het hoofd, of het nu van de goede herinneringen is of van het feit dat het cabrio rijden leuk is zal ik binnenkort ondervinden. Heb een weekendcar zonder dak bijgekocht ^^

Glenn 01:05
afbeelding van Glenn

Westkust USA is zeker een aanrader. Veel mooie wegen en weinig verkeer. Death Valley en vooral het laatste stuk naar de ingang van yosemite is memorabel. Kronkelweg en geen voorliggers: eeuwig respect gekregen voor de dodge charger. Wat.een capabele voituur, zelfs op eco brol banden. Mis die beest nog altijd :-(

Dichter bij huis de Oostenrijkse alpen richting Slovenie en dan terug naar Italie. Mooi met de motor, dus moet ook lukken met de wagen.

GeoBem 09:10
afbeelding van GeoBem

Westkust USA, helaas in een Dodge Grand Caravan (4 gasten + bagage + kampeergerief). Wel prachtige wegen/landschappen.
Regelmatig met eigen auto op reis binnen Europa (Parijs-Lyon-Avignon-Nice in evenveel dagen langst de nationale en departementale wegen, Antwerpen-Livorno-Bastia-Porto Vecchio (prachtige wegen in Corsica, niet altijd even goed staat), en verschillende trips doorheen Europa. Als het kan, neem ik de wagen :)

Thomas 10:06
afbeelding van Thomas

In november nog roadtrip naar kopenhagen gedaan. Hadden niet echt iets gepland, en gewoon met smartphone in de hand af en toe een afrit gepakt en ook nog 2 dagen in hamburg gebleven.

Ook al 2 roadtrips in de states. Calfornia en nevada in een mustang cabrio en florida in een volvo cabrio (mustangs waren op :) )

Ook al heel de kust afgereden langs frankrijk portugal om te eindigen in spanje. Enkele jaren terug ook italie een grote toer gedaan.

Deze zomer staat er een roadtrip richting zweden gepland en met de auto op reis richting st tropez

vwarl 09:07
afbeelding van vwarl

Zeker.. Van Utah naar Zion, Van Zion naar Las vegas, dan naar La => Yosimite, en van daaruit via de woestijn van Nevada naar Salt Lake. paar keer overnachten terwijl :)

Yannick 23:07
afbeelding van Yannick

Antwerpen - oostende. op een zonnige zomerdag toch is dik 5 uur over gedaan. Een echte roadtrip helaas nog niet mogen meemaken. Antwerpen - St Tropez (en heel de regio) dan via Monaco naar de simplon pas en zo zwitserland binnen en weer naar antwerpen via de duitse wegen. Verder nog niet veel meegemaakt. Zwitersland heeft wel prachtige wegen die voor ettelijke kilometers langst de mooiste meren lopen. aanrader.

Bouncing Bullet 10:16
afbeelding van Bouncing Bullet

2012: Stuttgart, Stelvio, Bologna, Maranello, Sint-Agahta, Monaco, Bern, Champagnestreek
2013: Stuttgart, München, Audi Cup
2014: Hull - West Highlands - Skye - North-Highlands

Uw reactie