Vraag: Mogen veertienjarigen met een Twizy rijden?

vraag-twizy-14jaar_01

In Frankrijk is er een wetsaanpassing gebeurd waardoor veertienjarigen met een Twizy de baan op mogen. Een regel die hier ook in voegen mag, of is dat vragen om meer ongevallen?

Franse jongeren vanaf 14 jaar die in het bezit zijn van een Brevet de Sécurité Routière mogen dankzij een nieuwe wet rondrijden met lichte gemotoriseerde vierwielers. Een segment waar de elektrische Twizy van Renault perfect in valt. Moets je in Frankrijk voordien 16 zijn om met de Twizy 45 (met een maximumsnelheid van 45 km/u) te mogen rijden, dan mag dat nu vanaf 14 jaar.

Handig, want dan kan je jouw kind om boodschappen sturen 'met de Twizy'. Of vinden jullie veertien toch echt nog wel een leeftijd om enkel gebruik te maken van de fiets? Daarom volgende vraag:

Mogen veertienjarigen met een Twizy op de openbare weg rijden van jullie?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
fab 10:21
afbeelding van fab

Ik had mijn rijbewijs toen ik 18 was, achteraf gezien hadden ze het me beter pas gegeven toen ik 23 was.

Mesoerrie 13:24
afbeelding van Mesoerrie

Als ik me niet vergis mag je in Frankrijk vanaf je 14 jaar al met een 50cc brommer rijden. Degene die vroeger ook met de brommer reden weten dat zo'n 50cc 2takt vlotjes 90 km/h haalt als je de restricties er van haalt. Natuurlijk een ander verhaal als je daarmee gepakt wordt maar goed.
Vanaf 16 jaar met een 125cc.

Denk overigens niet dat er veel animo zal voor zijn, gezien de kostprijs. Of het moet zijn natuurlijk dat mama en papa twizzy fans zijn.

Glenn 14:16
afbeelding van Glenn

Liever niet, maar zoals hierboven reeds aangehaald: gezien de overweldigende afwezigheid van twizzys op de weg in Belgie zal het zo'n vaart hier niet lopen.

B4 16:49
afbeelding van B4

Is 14 jaar niet iets te jong? Veel Twizzy's zie je niet maar in een stad zoals Parijs misschien wel?

Uw reactie