Lijstje: Slechtste en beste constructeurs volgens de Britten

vw_dealer_west_london

De merktevredenheid is een discussie die al sinds jaar en dag gevoerd wordt zowat overal ter wereld. Nu hebben ze in "Good old England" een rondvraag gedaan bij zo'n 61.000 auto eigenaars en het verrassende resultaat werd vakkundig in een lijst gegoten.

Aan de andere kant van het kanaal hebben ze een stevige rondvraag gedaan naar de algemene tevredenheid bij zo'n 61.000 eigenaars van wagens. De resultaten hiervan zijn allerminst wat je ervan zou verwachten, en de beste verkoopcijfers staan duidelijk niet garant voor de beste beoordeling van de bestuurders.

Helemaal onderaan de lijst kunnen we Chrysler terugvinden, wat niet helemaal verwonderlijk is omdat het merk simpelweg niet meer verkocht wordt in the UK. De voorlaatste plaats is er voor Suzuki, waarbij bouw-kwaliteit, gedateerde technologie binnenin en in het algemeen de wegligging dooddoeners zijn voor het merk.

Dan zien we op een 25e plaats Ford staan. Op zich niet bizar, maar Ford heeft wel plek 1 (Fiesta) en plek 2 (Focus) in de lijst van best verkochte wagens in 2014. Volgens de meeste Ford-eigenaars is de matige bouw-kwaliteit en afwerking binnenin de reden voor deze 25e plek.

geen chauvinisme

"Die Britten kiezen toch altijd voor merken met een Engels tintje" kunnen we ook niet zeggen, want Land Rover schopt het niet verder dan een 29e plaats in de ranking. Betrouwbaarheid in combinatie met giga-rekeningen voor een onderhoud of herstelling kan zelfs een icoon als de Range Rover niet goedmaken en dat zorgt voor een plaats onderin de tabel.

De volledige lijst vind je hieronder.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jo 20:14
afbeelding van Jo

Dacia in de top 5 van de Britten qua merktevredenheid. De Keep it Simple theorie bewijst nogmaals zijn efficiëntie.

B4 21:47
afbeelding van B4

Hetzelfde voor MG en Skoda... zitten ook niet bomvol nieuwe technologieën...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws