Vraag: Wat vinden jullie van Uber?

uber-vraag

De laatste maanden is er al veel te doen geweest rond 'taxidienst' Uber. De eerste veroordeling voor een Uber-chauffeur is zelfs al een feit in België. Maar wat vinden jullie van Uber?

Moest je Uber niet kennen; via een app op je smartphone kan je een Uber-chauffeur oproepen. Dat is een gewone burger die jou met zijn auto naar een afgesproken locatie brengt waarna je hem een vergoeding geeft.

Op papier een geweldige dienst om het mobiliteitsprobleem in steden aan banden te leggen. Meer nog, een ritje met zo'n Uber-wagen kost je meestal stukken minder dan wanneer je een taxi neemt. Al hangt er een grote 'maar' aan vast.

Verdienen = Taxi

Er zijn namelijk regels en wetten die taxibedrijven moeten respecteren. Wetten waar je als Uber-chauffeur niet naar moet kijken. En daar knelt het schoentje, want voor taxibedrijven staat dat gelijk aan oneerlijke concurrentie. Daarenboven is de dienst - momenteel - eigenlijk illegaal in België.

Wat denken jullie? Loopt in de toekomst Uber uit op een sisser, of kijken we naar de toekomst van personenvervoer en kunnen grote taxibedrijven opkrassen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Rebel 18:28
afbeelding van Rebel

Wat mij het meeste stoort is dat de Uber chauffeurs klanten ronselen in de luchthavens, veel van die klanten hadden al een rit gereserveerd bij een officiële taxi of luchthavenvervoer bedrijf, deze chauffeurs moeten dan leeg terug omdat hun klanten al onderweg zijn met Uber.
Die Uber chauffeurs parkeren zich ook officiële Taxi parkings, Uber chauffeurs hebben geen geldige taxi nummerplaat, dus die mogen daar niet parkeren.

anon 09:05
afbeelding van anon

Niets tegen innovatie, maar uber gaat in België gewoon over zwartwerk en niets anders.

Uw reactie