Vraag: Velg of rubber?

vraag-velgen

Er gaat niets boven een lekker setje velgen die knus in de wielkasten ligt. Staat er bij jullie echter een limiet op de velgen/bandenmaat? Of primeert het visuele altijd op de functie?

Laagprofielbanden gekoppeld aan een stevige velgenmaat; we geven het toe, ook wij hebben er een zwak voor. Echter verknoeit het bijna altijd het comfort van een wagen. Want hoe minder rubber er tussen band en velg zit, hoe harder je over de baan toert. Daarnaast krijg je ook nog eens altijd een zweetaanval als je moet parkeren naast een hoge stoeprand.

Knap is het dus zeker, maar veelal is het niet zo praktisch. Daarom willen we jullie visie daar wel eens over weten. Gaan jullie voor de grote velgen om knap voor de dag te komen of mag het een maatje kleiner zodat er wat meer dikte op de band kan zitten? Korter gezegd:

Velg of rubber?

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Vish 11:23
afbeelding van Vish

Rubber

In België met al zijn slechte wegen is een goeie laag rubber absoluut welkom. Lage profielbanden zijn mooi, maar niet fijn in mijn gezinswagen(s). Op een sportieve wagen mag het al wat minder zijn, maar 40 is mijn minimum.

Speedy_430 11:27
afbeelding van Speedy_430

40 is mijn minimum is wel relatief. 255/40 20 is heel hele dikke wang en zal comfortabel zijn terwijl 195/40 16 een heel ander verhaal zal zijn.

Vish 16:34
afbeelding van Vish

Breder dan 225 ben ik nooit gegaan om eerlijk te zijn :)

225/40 stond schitterend onder mijn S-Max.

Speedy_430 11:25
afbeelding van Speedy_430

Beide, een combinatie van de 2 die zowel mooi is als nog comfortabel.
Hangt ook af van op welke wagen dit is.
Mijn daily liever comfortabeler maar de weekend wagen mag het wel wat harder en mooier zijn :)

Yannick 11:32
afbeelding van Yannick

ik geef er niet veel om maar als ik er om geef dan is het voor het comfort. Liever een 17" met hele goeie banden en comfort dan een 19" waar je voorzichtig mee moet zijn en je auto knetterhard maakt.

belangrijkste is dat de velg niet buiten de band komt. die dingen gaan altijd stuk dan. + ziet er gewoon niet uit meestal

bartelskie 14:53
afbeelding van bartelskie

Ik kies comfort boven het visuele
Mijn wagens hebben 205-55-16 en 215-60-16
lekker veel rubber dus

Glenn 17:33
afbeelding van Glenn

Geef maar een maatje meer. Alles binnen de grenzen van het redelijke natuurlijk, met 20" waar een band is opgeschilderd moeten ze ook niet afkomen. Veel hangt af van het type wagen, de ene verdraagt een grotere velg al beter dan een andere qua comfort.

vdsmichiel 20:31
afbeelding van vdsmichiel

Ik vind een profielhoogte van 45 à 50 een mooi en comfortabel compromis - althans voor banden met een min of meer normale breedte. Een 35 gaat er volgens mij al snel uitzien als een karrenwiel.
Visueel minstens even belangrijk is ook of het wiel de wielkast mooi opvult en of het in verticaal vlak gelijk komt met het koetswerk.

Uw reactie