Vraag: Welk van deze 7 types chauffeur ben jij?

goodyear_07

Bandenfabrikant Goodyear deed samen met de London School of Economics and Political Science (LSE) onderzoek naar de verschillende type chauffeurs en kwamen terug met 7 groepen. Welke ben jij?

De studie zet psychologen aan het werk en onderzoekt hoe chauffeurs reageren met andere chauffeurs op de weg. Uit dat onderzoek bleek dat er 7 grote groepen zijn te vinden in het verkeer. De éne al iets vredelievender dan de andere.

Het onderzoek kwam trouwens tot stand door het gebruik van focus groepen en diepgaande interviews met Europese chauffeurs. Hieronder de 7 verschillende soorten chauffeurs volgens het onderzoek:

1: De Leerkracht

Type-of-driver-Study

Heeft een constante drang om andere chauffeurs te laten weten wat ze fout hebben gedaan en verwacht feedback op zijn/ haar moeite om anderen bij te leren.


2: De betweter

Type-of-driver-Study

Denkt omgeven te zijn door complete idioten op de baan en roept er weelderig op los in de veiligheid van zjin/ haar eigen voertuig.


3: De competitierakker

Type-of-driver-Study

Moet altijd vooraan het pak kunnen rijden en wordt kwaad als iemand in de weg rijdt. Geeft mogelijks gas bij wanneer iemand hem/ haar probeert in te halen of sluit een gat op de autostrade zodat er niemand tussen kan.


4: De straffer

Type-of-driver-Study

Heeft de nood om andere chauffeurs te straffen voor een door hem/ haar vastgesteld fout gedrag. Stapt mogelijks zelfs uit de auto om naar ander chauffeurs te stappen.


5: De filosoof

Type-of-driver-Study

Deze persoon aanvaardt fout gedrag en probeert het rationeel uit te leggen. Kan zijn/ haar gevoelens controleren in de auto.


6: De ontwijker

Type-of-driver-Study

Behandelt foutief gedragende chauffeurs onpersoonlijk en schrijft ze af als een gevaar. Trekt zich eigenlijk niets aan van de omgeving.


7: De ontsnapper

Type-of-driver-Study

Luistert naar muziek of belt heel de rit om zichzelf af te zonderen. Ontsnappers leiden zichzelf af met selecte sociale relaties zodat ze zich niet hoeven te spiegelen aan andere chauffeurs op de baan.


Welk type chauffeur ben jij?

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
bartelski 14:34
afbeelding van bartelski

Ik ben een combinatie van 1 , 2 en 3

Rob 18:25
afbeelding van Rob

De ontwijker met een fleugje filosoof ;-)

Steven 23:03
afbeelding van Steven

combinatie van 3 en 5.

tomtom 23:44
afbeelding van tomtom

Iemand als 'de leerkracht' al eens enkele 'idiot circles' gereden rond middenvakrijders? Links voorbijsteken ('inhalen', wat is dat voor een debiele term? wilt compleet iets anders zeggen dan voorbijsteken), eens voorbij meteen volledig naar rechts gaan en snelheid minderen zodat hij u weer voorbijsteekt; spoelen en herhalen. Na enkele volledige rondjes hebben ze het normaal wel door. Iets dat ik overigens compleet niet accepteer is wanneer mensen voorrang nemen die ze niet hebben, en al zeker niet als ze _mijn_ voorrang afpakken. De rotzakken!

bartelski 13:08
afbeelding van bartelski

Aangenaam. Ik ben zo een rotzak. Ik glip overal tussen
:-)

eddy 11:32
afbeelding van eddy

3en4

James 20:47
afbeelding van James

2 in de hoop dat ik bij een te grote ergernis niet in nummer 4 verander. :-)

Kevin 08:40
afbeelding van Kevin

combinatie van 1 en 2. met af en toe een vleugje ontwijker of competietierakker

Uw reactie