Opgemerkt: Zijn 'bolt-on' wielkasten de nieuwe hype?

liberty-walk-m3-15

Iets wordt pas echt een hype als het uit de schaduw der populariteit kan komen om zelf alle aandacht op te strijken. In het tuningland der auto's lijkt dat de 'bolt-on' wielkast te worden. De wat?

Rekenden we tuners jarenlang af dat hun verbrede wielkasten niet mooi genoeg aansloten op de rest van de carrosserie, dan kan het tegenwoordig niet bruut genoeg zijn. Getuige daarvan zijn de creaties van - trendsetters - Rocket Bunny en Liberty Walk. Hun verbredingen worden met popnagels op de carrosserie gezwierd. Het resultaat geeft een ruwe industriële vibe die wagens spontaan zeer sinister doet ogen.

Gekozen automobielen zaten vooral in de JDM- of exotische-groep. Denk maar aan Nissans Silvia en Ferrari's 458. Tegenwoordig lijkt de trend door te sijpelen naar modellen van alle genres en hoogtes. Kijk maar naar de Duitsers van Ingo Noak Tuning, die hebben een bolt on-kit liggen voor de Golf GTI van vorige generatie (MK6). Voor een prijs van 998 euro ziet je Golf er plots uit als een gevechtsvliegtuig op wielen. En eenmaal Golfeigenaars voor een tuningtrend vallen, dan is het hek van de dam...

Bolt-on-wielkast
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

fun

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws