Wat als: De Ford Focus RS gemaakt is voor domoren?

banner_1

Bij Ford zijn ze er van overtuigd dat incompetentie één van de grootste ziektes is in de huidige samenleving. Hoe verklaar je anders dat het merk met de blauwe ovaal zoveel energie stak in het idiot proof maken van haar recentste Hot Hatch, de Focus RS?

Jongeren en Hot Hatches met een laag gewicht en de nodige pk's zijn altijd al een gevaar geweest. Denk maar aan de 205's GTi die met bosjes uit de bocht vlogen tegen de boom en de Volkswagens Golf GTI die rechtdoor vlogen in diezelfde bocht tegen de brandende Peugeots. Nee, vroeger moest je kennis van zaken hebben om het onderste uit de kan te halen van een Hot Hatch.

Echter hebben we het over vroeger.

Met de komst van ESP's, ABS'en en triviale dingen zoals airbags zijn snelle gebakjes de laatste jaren niet alleen veiliger geworden, maar ook een stuk simpeler om te rijden. De nieuwe generatie Ford Focus RS spant echter de kroon als het aankomt op een idiot proof-uitgangspunt. Nu is Ford daar al langer mee bezig. Want Launch Control is niet enkel een gemeengoed op bijna alle sportieve wagens, de nieuwe Mustang heeft een systeem dat er voor zorg dat je burnouts trekt als een complete held. Zonder ooit begrepen te hebben hoe een koppeling werkt. Met de Focus RS gaan ze nog een stapje verder....

ford-focus-rs-domoor

Die krijgt namelijk een Drift-knop waardoor zelfs het kleinste kind zijwaarts met de RS voorbij het smeulend hoopje 205 GTI en Golf GTI moet kunnen scheuren. Nog een stapje lager op de intelligentiecurve? De Focus RS krijgt een systeem dat - indien je stilvalt - er voor zorgt dat met een trap op de koppeling de motor terug start. Want ja... mensen zijn niet meer in staat om de handbak in neutraal te zetten en de sleutel om te draaien. Nu ja, sleutel... startknop. Want de daad van een stuk plastiek omdraaien is anno 2015 ook al te moeilijk. Al die handjesvasthoudende-technologie ten spijt, ik kijk er toch naar uit om met een 350 pk sterke vierwielaangedreven Hot Hatch bochten te verslinden.

En ja, ook ik zal die Drift-knop gebruiken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Kevin 11:50
afbeelding van Kevin

haha, interessante tekst dat je hier schrijft, maar inderdaad. Dat was mijn idee destijds ook toen ze de Ford voorstelde met een driftknop. Spijtig dat zo het echte rijden wat verdwijnt maar bon... laat toch maar komen die RS

Sracerr 12:19
afbeelding van Sracerr

Tja, nog even en we hoeven als mensen niet eens meer geboren te worden, geheel overbodig! :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws