Waarom je vandaag tot half 1 's nachts moet wakker blijven

mazda-coupe-concept-tokio-2015_2

We weten niet waar Mazda haar Mojo heeft teruggevonden, maar we hopen dat ze het veilig hebben opgeborgen. Het merk doet Autofans namelijk terug dromen, want na de relevatie die de MX-5 was, komt het merk deze nacht op de proppen met een spirituele opvolger van de RX-lijn. Dat beweren de laatste geruchten vlak voor de lancering.

De RX-7 en RX-8, twee sportwagens met wankelmotor die op veel bijval kon rekenen bij autoliefhebbers. Een wankelmotor valt echter niet meer te verzoenen met het lage verbruik en CO2-uitstoot dat we van een moderne motor verwachten. Althans, dat dachten we. Want Kiyoshi Fujiwara, ontwikkelingschef van Mazda, weet te zeggen dat door de toepassing van SkyActiv technologie, ze een wankelmotor hebben ontwikkeld die voldoet aan huidige emissie-eisen.

Waarom we dit allemaal vertellen? Wel, deze nacht, om 00:30 uur zal Mazda haar nieuwste - en nog naamloze - sportwagen voorstellen. Een concept, dat wel. Maar hopelijk ééntje die de voorbode betekent van een nieuw RX-model. Maak hier de live-voorstelling mee.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie