#DrivingDirty: Volvo roept op om je auto niet meer te wassen

volvo-driving-dirty_01

Er zullen velen het graag horen, want Volvo roept officieel op om je wagen 1 maand lang niet te wassen. Op die manier kunnen wereldwijd miljoenen liters water worden gespaard. #DrivingDirty is geboren...

In Californië (VS) kampen ze met een serieuze droogte. Reden genoeg voor Volvo Amerika om een nogal unieke oproep te doen, want het Zweedse merk vraagt klanten om de wagen een maand lang niet meer te wassen. Het idee groeide uit het brein van Steve Hinkle, President van Volvo San Diego, die zelf de wagens op de parking van het bedrijf niet meer wast. Daardoor alleen zou er op een maand tijd 408.000 liter drinkwater kunnen worden bespaard. Beeld je even in wat het wereldwijd zou betekenen.

Daarom lanceert Volvo ook de #DrivingDirty-campagne. De spelregels zijn daarbij simpel; was je wagen een maand lang niet (of langer) en schrijf op de flank in het vuil de hashtag #DrivingDirty. Neem er een foto van en post het op sociale media zodat wereldwijd mensen erop worden gewezen dat het drie keer per maand wassen van de wagen echt niet nodig is.

O ja, Volvo rekende ook nog uit wat je zoal kan doen met het water van 1 autowasbeurt: Tien keer het toilet doorspoelen, de afwasmachine opzetten, twee keer je tanden poetsen en een wasmachine met vuile kleren opzetten. #DrivingDirty... gaan jullie meedoen? Of doen jullie al mee?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 10 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Quin 10:55
afbeelding van Quin

Ik doe al sinds 3-4 maand mee :-)

Yvesw 11:06
afbeelding van Yvesw

Jep, van deze levenswijze kan ik ook een trouwe aanhanger worden! ;-)

Pieter A. 11:15
afbeelding van Pieter A.

Zijn er mensen die elke maand naar de carwash gaan? Jezus.

Kfz.44 18:55
afbeelding van Kfz.44

Ik was mijn wagen om de 2 à 3 maanden ongeveer, hangt er vanaf hoe vuil hij staat. En wanneer hij aan een poetsbeurt toe is gebruik ik regenwater van de handpomp. Geen drinkwater en gratis dus!

vdsmichiel 20:35
afbeelding van vdsmichiel

Drinkwater gebruiken om je auto te wassen, dat is echt te gek. Onze auto's zien maar 3 à 4 keer per jaar de spons; die hashtag kan er dus zo op... Alleen lampen en ruiten worden telkens gepoetst indien nodig.

Justin 09:29
afbeelding van Justin

Kijk op https://www.ecogreenautoclean.nl om je auto ZONDER water te wassen. Ik was gewoon mijn auto iedere week met dat spul en het werkt perfect.

Rudi 13:50
afbeelding van Rudi

Twee keer je tanden poetsen met het water van 1 wasbeurt? Spoelen die hun mond met een emmer ofzo? Ik heb genoeg aan 1 glas per poetsbeurt hoor!

Kfz.44 13:57
afbeelding van Kfz.44

Er zijn personen die het water laten lopen terwijl ze de tanden poetsen, misschien die redenering?

Yvesw 18:39
afbeelding van Yvesw

Rudi, je moet wel al die handeling optellen ;-) Het is niet 2x tanden poetsen = één autowasbeurt. Wel tanden poetsen, tien keer doortrekken, wasmachine opzetten etc... = één autowasbeurt :-)

Dieter 04:28
afbeelding van Dieter

Ik was mijn Volvo elke week ze. Want mijn auto moet mooi zijn he. Ik zouden is willen zien als wij ons 1 keer de maand moeten wassen ze

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws