Render: Hyundai i20 Turbo Coupe

hyundai-i20-turbo-autofans-render

Dat we best fan zijn van de i20 Coupe. Alleen mist het karretje - Autofanners zoals we zijn - een pittige uitvoering. Tijd dus om net zoals bij grote broer i30 een Turboluik te timmeren aan de B-segmenter. Een i20 Turbo Coupe, dat kan er wel eens zo uitzien...

Hyundai heeft zich op korte tijd gevestigd bij het koperspubliek dat zich niet graag langs elke richting geld laat aftroggelen. Die missie zit er op, nu is het tijd voor de Zuid-Koreanen om hun volle potentieel te tonen. Enerzijds door zich weg te sturen van het 'budget-imago' (met de hulp van Genesis), anderzijds door zichzelf een sportiever imago aan te meten met de hulp van de N-divisie. Net daaronder staan echter ook de pittige Turbo's bij Hyundai. Denk dan aan de Veloster Turbo en de i30 Turbo.

 hyundai-i20-turbo-autofans

Het zou dus meer dan fijn zijn moest Hyundai een Turbo-variant van haar kleine driedeurs hatchback maken. Je weet wel, de i20 Coupe. Op stylingsvlak dromen wij alvast van wat we gewend zijn bij de Turbo-uitvoering, een stevige voorbumper met koelsleuven die ook de dagrijverlichting herbergen en een twee einddempers achteraan. Mechanisch denken we luidop aan een herwerkte ophanging, stuurbekrachtiging en de gloednieuwe 1.0 T-GDI onder de kap. Een driecilinder die in standaard configuratie al goed is voor 120 pk en 172 Nm maar het in de i20 Turbo Coupe schopt tot 140 pk en 204 Nm.

Kwestie van de Suzuki's Swift Sport van deze wereld wat te plagen...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Koen42 17:58
afbeelding van Koen42

Ziet er goed uit! Goed bezig daar bij Hyundai!

Pieter A. 18:20
afbeelding van Pieter A.

Voor alle duidelijkheid, deze render hebben we met Autofans.be zelf gemaakt. Geen beeld van Hyundai zelf dus.

Jelle Dr 18:36
afbeelding van Jelle Dr

Ziet er niet verkeerd uit, maar is dit niet gewoon een driedeurs hatchback. Vroeger bedoelde we toch met een coupe een 3-deurs sedan?

B4 18:48
afbeelding van B4

De vorige i20 was een tijdje leverbaar met de 1.6CRDI 129/130pk dus waarom niet? Zou een leuke betaalbare sportieve kleine auto zijn

JanMijnBotte 08:01
afbeelding van JanMijnBotte

1.0 met 120 of 140pk?
NO. JUST NO.

Stop met die downsizing, steek er een potente motor in ipv zo'n haardroger aangedreven ding. (ook al weet ik dat dit maar een render is)

Uw reactie