Een Tesla busje, is dat wat?

tesla-model-bus_01

Moest je onder een steen hebben geleefd, Tesla is een Noord-Amerikaans merk. En daar zwaaien twee factoren de plak; veelcilinders en MPV's.

Cilinders, daar kan Tesla niet veel aan doen, want zo'n elektromotor lacht eens goed met de oermenscreatie die verbrandingsmotor heet. Een busje, dat ziet Elon Musk, opperbaas bij Tesla, dan weer wel zitten.

Reden genoeg voor digitale beeldbewerker Theophilus Chin om aan de slag te gaan. Het resultaat is exact wat je zou verwachten als Tesla een MPV in elkaar zou schroeven. Of de Europese markt op zoiets zit te wachten...

 tesla-model-bus

Laatst gepubliceerd

Reacties (16)

Plaats een reactie
Raf 13:13
afbeelding van Raf

Als ze de prijs aanvaardbaar houden, 7 zitter + minimaal 500km autonomie + gewone deuren, I'm in :-)

Raf 21:00
afbeelding van Raf

Absoluut nodzakelijk. Al komt Mercedes met EQ, Audi en BMW 3 ook volledig elektrisch + Porsche en van deze merken is het design tot hiertoe pakken strakker dan dat van Tesla. Als ze dan dezelfde autonomie hebben, die is nu echt te laag. Ben benieuwd tegen 2020 zal Tesla het vuur wel aan de schenen krijgen..

Yvesw 16:13
afbeelding van Yvesw

Kan je geen ongelijk geven. Op de autostrade daalt de range zienderogen. Meer nog, alles boven de 110 km/u is echt een issue voor elektrische wagens qua range. Tussen 90 en 110 km/u is de degradatie van range bijvoorbeeld kleiner dan tussen 110 en 120. Ga je sneller dan 120 km/u rijden... tja.

Lichtpunt; rij je via gewestwegen (max 90) ergens naartoe, dan ben je tegenwoordig even snel op bestemming in België. :-)

KevinV 19:37
afbeelding van KevinV

Deze Tesla zou hier vlot verkocht worden, veel beter dan die Tesla X met vleugeldeuren! Ik zie 2 Tesla's die een groot publiek aanspreken en dat is de sportievere Model S en een gezinswagen zoals deze!

Zorg voor een range van 400 à 600km. en ze zijn vertrokken ;)

Uw reactie