Deze Volvo Iron Knight rolt 276 km/u

volvo-iron-knight

Terwijl de auto-afdeling groen predict dat het een lieve lust ziet de vrachtwagen-afdeling van Volvo niet op een roetdeeltje meer of minder. Het is te zeggen, ze deden een gooi naar het record voor snelste vrachtwagen ter wereld. Met een 2.400 pk sterke mastodont die door het leven gaat als Iron Knight.

Niet dat het nodig was, want het vorige record was ook al in handen van Volvo. Nu ja, van een Zweed die met een hybride Volvo-vrachtwagen het record behaald. Om de kracht van hun nieuwe I-Shift Dual Clutch-transmissie te tonen nam Volvo echter contact op met de man of 'ie zijn record niet wou verbeteren. De Iron Knight was geboren.

Die krijgt een uniek aerodynamische vormgeving, die standaard automaat met dubbele koppeling en een zes-in-lijn die opgepompt wordt tot maar liefst 2.400 pk en 6.000 nm. Om je een idee te geven, de vrachtwagen kan daardoor in 4,6 seconden naar de honderd. Toegegeven, een Tesla moet je nog achter je laten maar ongeveer 90 procent van het Belgische wagenpark komt amper in de buurt.

Het record dan? Simpel. Zo snel mogelijk 1 kilometer afleggen. Hoe lang je daarvoor nodig hebt met deze Iron Knight? Wel, bekijk onderstaande video maar even...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws