Wordt het Amerikaanser dan deze Silverado die Amerikaanse vlag sleept?

chevrolet-silverado-duramax-towing-flag

Natuurlijk kan je een recordpoging doen door een zo lang mogelijke witte vlag achter een pick-up te hangen. In de VS is het echter vanzelfsprekend dat de Stars and Stripes die eer krijgt om achteraan te bengelen. Om een nieuwe V8 diesel in de spotlight te zetten is dat net wat Chevrolet deed met haar Silvarado.

Ford heeft de F-150, Chevrolet de Silvarado. Die doet het voortaan met een gloednieuwe 6.6-liter V8 turbodiesel (wat zeg je, downsizing?). Een blok met 445 pk en maar liefst 1.200 Nm koppel. Of in mensentaal; dit ding kan Brussel met gemak verplaatsen op de kaart.

Toch hingen ze onze hoofdstad niet aan de trekhaak om een nieuw record neer te zetten. Nee, de marketingafdeling koos er voor om een Amerikaanse vlag van 24 op 12 meter vast te hangen aan de Silverado. De opdracht? Minstens honderd meter ver rijden zonder dat de vlag de grond raakt. Met de hulp van twintig vlaggendragers om de vlag de lucht in te krijgen rolde de Silverado maar liefst 9,6 kilometer ver met de vlag achter hem. Het Guinness book of World Records heeft er alleszins weer ééntje om toe te voegen aan de lijst.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
lauw 11:43
afbeelding van lauw

Mooie bijdrage van de Amerikanen om de planeet te redden. (wie heeft in godsnaam 1200Nm nódig)

Uw reactie