Skoda Polar: de Audi Q2 voor het werkvolk [Render]

skoda-polar_render_01

Je moet tegenwoordig over een stevige SUV-portfolio beschikken als merk om nog serieus te worden genomen. Bij Skoda zijn ze volop bezig met de bouw van die portfolio, waardoor we binnenkort een kleine crossover kunnen verwachten onder de Yeti. Die werd alvast voor RM.Design vorm gegeven. En het resultaat? Dat mag er verdomd zijn...

Was je in het B-segment vroeger verdoemd tot veilig vormgegeven hatchbacks, dan kan je er tegenwoordig de crossovers niet meer tellen. Renault Captur, Peugeot 2008, Opel Mokka,... en dan zwijgen we nog over de opgepompte varianten zoals de Hyundai i20 Active. Skoda, die gaan zich vervoegen in dat rijtje met een crossover. Die zou Polar gaan heten, zou in 2019 verschijnen en zou z'n looks delen met de Kodiaq, Superb en Octavia facelift.

Veel 'zou's' dus. Al hield dat Remco van RM.Design niet tegen om het uiterlijk ervan te bedenken. Het resultaat van zijn denkwerk mag er alvast zijn. Met stoere lijnen en een stevige achterkant. De plastieken bumperschilden en contrasterend dak maken het plaatje af. Naar alle waarschijnlijkheid zal de Polar op het MQB-plaftorm staan en in grote lijnen een herwerkte Audi Q2 zijn.

skoda-polar

Vierwielaandrijving is waarschijnlijk uitgesloten, voorwielaandrijving zal de norm zijn. Motorisch driecilinders onder de kap en misschien wel enkele sensibele viercilinders. Een fijne verwelkom in het B Crossover-segment?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Marksken 10:04
afbeelding van Marksken

misschien een 48V mild hybride die zijn intrede zal doen. We spreken immers over 2019 en de VW groep heeft toch ettelijke 'groene' modellen beloofd tegen 2020.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws