Zweedse politie in stijl met Volvo V90

volvo_v90_swedish_police_car_1

De Zweedse politie kiest voor Volvo als nieuwe dienstwagen. Op zich niet zo verwonderlijk chauvinistisch, maar de V90 scoorde het beste ooit op de testen die de politie aan de kandidaten oplegt.

Met 9,2/10 haalde de nieuwe Volvo V90 de beste score ooit op de criteria die de Zweedse politie hanteert bij de keuze van nieuwe dienstwagens. Ze doen tests op een vijftal vlakken, waaronder het rijgedrag, ergonomie en comfort. Want naast een patrouillewagen wilde Zweedse politie de wagen ook beoordelen als werkplek, waardoor hun wagens aan strenge eisen moeten voldoen. Behalve de Zweedse autoriteiten hebben ook de politiediensten in Noorwegen, Groot-Brittanië en Nederland hun interesse in de V90 al geuit. Of de pas vervangen Belgische V70's binnenkort een opvolger vinden in de V90 is nog niet bekend.

De wagen komt overigens niet zomaar bij de politie terecht. Eerst passeren de V90's nog even langs Volvo's Volvo Car Special Products afdeling, om daar de nodige attributen te krijgen om het te maken als boevenpakker. Het zou ons niet verwonderen als achteraf ook nog nog even bij Polestar wordt langsgegaan.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Sven772 17:25
afbeelding van Sven772

Geen idee wat er stijlvol is aan die polisvagen? Een parkeerautomaat is even stijlvol. En beiden kosten geld.

Kevin 07:48
afbeelding van Kevin

Ziet er allezins wel heel goed uit. Bij de collega's in het gele uniform zijn er in belgië ook reeds een paar die de nieuwe xc90 als MUG gebruiken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws