Deze Mercedes G-Klasse 6x6 is een Suzuki

suzuki-amg-6x6-replica_2

Vorig weekend hadden we een G-Klasse 4x4² die geen echte was en dat bewees door ondersteboven zijn assen te laten zien. Vandaag hebben we een 6x6 die er eigenlijk geen is. Kijk maar eens goed, no way dat je hieronder een Suzuki-model herkent. Of toch?

Een paar gekke Japanners hebben het idee opgevat om Mercedes de loef af te steken en zelf een Mercedes-AMG G63 6x6 in elkaar te lassen. Als basis gebruikten ze daarvoor twee Suzuki Samurai's uit de jaren 90. Twee, want je hebt natuurlijk zes wielen nodig. De 12 studenten van de Japanse Nihon Automotive Technology School bouwden een wagen die zo maar even 1 procent kost van wat de dikke G-Klasse 6x6 je zou kosten. En dan beginnen de solden pas morgen.

De Samurai's werden opgebroken en aan elkaar gelast, de laadbak werd volledig zelf gebouwd, net als de rolstangen en de kofferklep. Om de houten vloer van de G-Klasse na te bootsen, werd de metalen vloer van hun replica ge-airbrusht. Het is pas als je dichterbij gaat kijken dat je ziet dat heel wat dingen herschaald werden. Zo past de dikke grille van de G-Klasse niet 1-op-1 op zo'n Samurai.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws