Mercedes C-klasse Cabrio is heer en meester in cabrioland

mercedes-amg-c-43-rijtest_06

Wie de koning der cabrio's is in Europa? Of beter gezegd; de verkooplijsten aanvoert? De Mercedes C-Klasse Cabrio. Die zag je waarschijnlijk niet aankomen. Met gerief zoals de Fiat 500c en Mini Cabrio op de markt.

Ongeveer sinds de eerste dag dat de Fiat 500c op de markt kwam kon de kleine cabrio - die eigenlijk niet zo cabrio is - de kroon van meest verkocht cabrio in Europa op z'n dak zetten (als het toe was). Sinds mei dit jaar is er echter een nieuwe baas aan de macht. Dat blijkt uit cijfers van Jato die in één ruk laten weten dat het segment van de premium cabrio's stijgende is. Waardoor de Mercedes C Cabrio vanaf mei de 500c voorbijrijdt naar stek één.

Niet enkel die 500c moet de duimen leggen. Want ook de populaire BMW 2 Reeks Cabrio en Mini Cabrio kan niet tippen aan de cijfers die Mercedes draait met haar C Cabrio. Een resultaat dat Mercedes graag zal horen, want er wordt steeds meer druk gezet op de cabriomarkt door het kleine aandeel ervan. Denk maar aan het verdwijnen van dakloze modellen bij Peugeot, Ford en Renault.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Techno Patat 11:33
afbeelding van Techno Patat

Ik had het onlangs nog zitten denken dat je die cabrio's verdorie veel ziet! De vorige E-cabrio zie je amper, een 4-serie or A5 cabrio net iets meer maar de nieuwe C-cabrio gooien ze je al dood mee...

Uw reactie