Maken of kraken: BMW Z4 Coupé (render)

bmw_z4_coupe_concept

BMW heeft van zijn Z3 en Z4 steeds een meer praktische versie de wereld ingestuurd. De nieuwe generatie zou volgens de geruchten evenwel niet aan de coupélijn gaan. Toch zou het 'm niet misstaan. Getuige deze render.

De Z1 en Z8 buiten beschouwing gelaten ging elke Z-wagen van BMW aan de coupé. Beginnende bij de Z3 die daardoor de befaamde clownschoen-bijnaam kreeg. Niet moeders mooiste maar gek genoeg sterk gewild. Opvolger Z4 die zag een fraaier coupébroertje naast zich bij de dealer staan. Giet daar nog het M-sausje over en de Z4 M staat tot de dag van vandaag in de boeken als één van de beste M-wagens ooit gecreëerd door BMW. Tijd dus om dat spelletje opnieuw te doen, BMW?

Digitaal artiest X-Tomi Design laat alvast zien hoe dat er uit zou kunnen zijn. Met de Z4 Concept als basis. Spijtig genoeg is de kans reëel dat er nooit een coupévariant komt. Niet enkel omdat de laatste er ook geen kreeg - een leegte die werd opgevuld omdat 'ie een stalen klapdak had -, Toyota zou ook wel eens een probleem zijn. Hoezo? De nieuwe Z4 wordt samen met Toyota ontwikkeld. Die bouwen er de Supra van, een coupé dus. Waardoor een Z4 Coupé te hard in het vaarwater van die Japanner zou kunnen lopen.

Desalniettemin... maken of kraken, deze Z4 Coupe?

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws