AF-fotograaf Glenn Huyben heeft het moeilijk met de Volvo XC40

volvo-xc40-2017_01

Moest je het uit zijn plaatjes nog niet hebben gehaald, Autofans fotograaf Glenn is een estheet. En estheet Glenn heeft het moeilijk met de nieuwe Volvo X40. Waarom?

Moest je de man achter de plaatjes niet kennen; trouwe Autofans-fotograaf Glenn Huyben heeft eigenlijk helemaal niets met auto's. Pk's of speciale edities van een Toyota van begin 2000, daar kan je 'm niet warm mee krijgen. Lijnen, des te meer. En laat het net één lijn zijn die 'm al een tijdlang op de maag ligt, zelfs met de nodige pantoprazol achter de kiezen. Een lijn die we terug kunnen vinden op de XC40, Volvo's nieuwste.

Waar Glenn het moeilijk mee heeft? De l'air du temps zeg maar, of in normale taal; 'die lelijke driehoek aan de achterste deuren die het 'zwevende dak' extra in de verf moet zetten.' We moeten toegeven, het is een gimmick die wel meer merken aan het gebruiken zijn. Denk maar aan Toyota met de C-HR of de Kia Stonic. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat door die dikke C-stijl zichtbaarheid niet enkel hopeloos wordt schuin naar achteren maar dat passagiers op de achterbank een meer claustrofobisch gevoel krijgen. Waardoor Glenn een simpele oplossing heeft; die driehoek schrappen uit het design van de XC40. Glenn is een simpele man, die van simpele dingen houdt, zoals simpele lijnen.

glenn-volvo-xc40

Wat vinden jullie? Oogt de XC40 beter zonder die raamknik?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
ndp 22:14
afbeelding van ndp

Wat nog erger is:
- bovenkant motorkap niet uitgelijnd met portieren
- lijnen vanaf lichten vooraan stoppen abrupt aan de deuren en "voeg" effect loopt niet door naar achter.
Hoe meer ik er naar kijk, hoe meer Dacia Duster ik er in zie...

berre 23:18
afbeelding van berre

idd overgang met dak is te bruusk zo... klopt niet echt naar mijn gevoel
als dak in zelfde kleur zou zijn zou dat er beter uitzien... maar minder "origineel" natuurlijk :-)
gephotoprutst: https://imgur.com/a/Rizhg

Glenn Huyben 09:47
afbeelding van Glenn Huyben

Om enkele nodige aanpassingen verder, die nodig zijn voor onze visuele gemoedsrust, tot een besluit te komen dat we eigenlijk allemaal liever een xc60 kunnen smaken. ;-)

Karl Wallinger 00:18
afbeelding van Karl Wallinger

Idd. Glenn Huyben, NDP, en co: het design van deze Volvo is volstrekte onzin. Naar mijn gevoel de lelijkste en grootste designmislukking van de laatste jaren. En toch zal deze designshit massaal verkopen... omdat er Volvo op staat. Mij niet gezien, echter.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws