Hoe zou een Lamborghini Countach er nu uitzien?

lamborghini_countach

Voor zo een vragen moet je bij een ontwerper zijn die zijn vrije geest op papier of op de computer wil zetten. Matthew Parsons, grafisch ontwerper, beantwoord deze vraag.

Als we jullie vragen naar één van de meest legendarische supercars van de jaren ’70 en ’80 dan is de kans groot dat veel van jullie de Lamborghini Countach in gedachten hebben. Het ontwerp van de Countach was toen en nu nog steeds revolutionair en ruimteschipachtig waardoor hij een zeer geliefde wagen is bij verzamelaars en petrolheads.

Een legende onderhanden nemen om daar je eigen moderne kijk van de zaak op te geven is altijd een risicovolle operatie voor constructeurs en laat staan een grafisch ontwerper. Dat heeft Matthew Parsons niet weerhouden om aan de Countach te beginnen en het resultaat mag er heus wel wezen. De klassieke Lamborghini Countach krijgt een modern sausje over zich heen.

Er zijn duidelijke verwijzingen naar het verleden met de eerder beperkte luchtinlaat aan de zijkant om de motor te koelen, de spoiler achteraan en de gedeeltelijk te openen ruiten van het klassieke model. Al moet het gezegd worden dat de moderne Lamborghini Countach wel wat weg heeft van een andere hypercar, Koenigsegg.

koenisegg
Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws