Unieke Mercedes-Benz uit de oorlog te koop

mercedes-benz_770k_grosser_offener_tourenwagen

Het gaat hier over de Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen van niemand minder dan Adolf Hitler.

Tussen 1938 en 1943 werd de W150-modelserie geproduceerd, hierin had je de 770K-reeks en in deze reeks was er nog een speciale uitvoering waarvan er nu nog 5 bestaande modellen van zijn. Deze 770K Grosser Offener Tourenwagen is één van de vijf wagens en heeft hoogstwaarschijnlijk de meest bekende eerste eigenaar, Adolf Hitler.

hele reis

De wagen heeft een achtcilinder waar ze in den tijd 230 pk konden uithalen, goed voor een topsnelheid van 160 km/u. Dit specifieke exemplaar werd voor de privéchauffeur van Hitler, Erich Kempka, besteld in september 1938. Speciale opties op deze wagen zijn bepantsering en kogelvrijglas. Na de oorlog dook de wagen op in Frankrijk waar hij werd geconfisqueerd door Amerikaanse militairen. Zij waren waarschijnlijk niet op de hoogte van de geschiedenis van de wagen, want ze voegden hem gedurende ruime tijd bij hun arsenaal politievoertuigen. In 1946 kwam de wagen in Belgische handen terecht, om nadien door een Amerikaanse tabakboer te worden overgenomen en voorgoed naar Amerika te verhuizen.

In januari 2018 zal de Benz tijdens een veiling van Worldwide Auctioneers in Scottsdale, Verenigde Staten, worden geveild. De waarde van de wagen is zeer moeilijk in te schatten, 10 procent van de opbrengst wordt alvast gedoneerd om meer kennis en bewustzijn voor de Jodenvervolging te bekomen.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws