Vive La France in Autoworld

autoworld-citroen-2cv-2018

Een 2CV-parade op Paasmaandag, met bijhorende tentoonstelling, of de viering van 120 jaar Renault, Autoworld wordt de komende maanden Frans gekleurd.

Komende maandag houdt Autoworld in Brussel samen met Citroën een heuse 2CV parade. Op Paasmaandag 2 april worden vanaf 11u30 een hele hoop deelnemers verwacht. Inschrijven is verplicht om praktische redenen en kan alleen via één van de 2 2PK clubs. Plaats van samenkomst is de esplanade van het Jubelpark.

De parade komt er niet zomaar. Van 31 maart tot 15 april houdt Autoworld een Citroën 2 chevaux - 2pk tentoonstelling ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van de 2CV. In 1939 werd namelijk het eerste ontwerp voor de legendarische Citroën uitgewerkt. Vanwege de oorlog werd de lancering van de 2CV een aantal jaren uitgesteld. Autoworld heeft een aantal speciale versies van die 2PK in haar collectie en krijgt ook een aantal modellen uit de Conservatoire Citroën te leen. Een paar van de meest iconische modellen blijven staan tot 29 april.

Belgische race-iconen

Na 29 april moeten de tweepeekaatjes plaats ruimen voor een race-expo. Autoworld ging op zoek naar de Belgische deelnemers aan de uithoudingsraces in Le Mans. 101 piloten reden in 296 deelnames zomaar even 12 algemene overwinningen, 24 podiumplaatsen, 48 klasse-overwinningen en één Damesbeker bij elkaar. Bianchi, Frère, Ickx, Boutsen, van de Poele, ... het zijn maar een paar van de namen die de revue zullen passeren. Voor deze tentoonstelling verhuizen onder andere wat wagens uit het befaamde Le Mans museum naar Autoworld. Aangekondigde modellen zijn de Peugeot 905, de Argo-Porsche, een Porsche 934 en een Shelby 350GT. Deze tentoonstelling kan je bezoeken van 5 mei tot en met 1 juli.

autoworld-le-mans-2018

Diamant

Na de LeMans tentoonstelling wordt alles in gereedheid gebracht voor een expo rond Renault. Dat Franse merk bestaat dit jaar 120 jaar en ook dat vieren ze bij Autoworld. Van 13 juli tot 2 september vindt dan de Renault 120th Anniversary tentoonstelling plaats, waarbij meer dan 40 modellen van het merk met de ruit worden tentoon gesteld.

renault-120-autoworld
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws