Koop eens een gepantserde Peugeot 205 GTI

peugeot-205-gti-armor-2018_01

Denk je al snel aan Maybach, BMW of Audi wanneer we het over gepantserde wagens hebben, dan durven we er prat op gaan dat een 205 GTI 1.9 niet te geest komt. Toch bestelde in 1990 een Franse zakenman zo'n exemplaar om anoniem door de straten te kunnen scheuren. Dat exemplaar staat nu te koop in Luxemburg.

Fransen en hun chauvinisme, het heeft al meermaals voor unieke voertuigen gezorgd. Deze 205 GTI 1.9 is er zo eentje. Op het eerste gezicht lijkt het een reguliere hothatch van Peugeot maar in realiteit sleurt het ding meer dan 500 kilogram aan pantser mee. Het was in de jaren 90 het speeltje van Bernard Arnault, de man achter onder andere Louis Vuitton, Dior en Fendi.

Die wou namelijk een auto waarmee 'ie anoniem door het verkeer kon laveren. Dus geen statige limousine met chauffeur, wel een typisch Frans kleintje. Zijn oog viel op de Peugeot 205 GTI 1.9, bepantseringbedrijf Labbé kreeg de eer om de GTI om te vormen. Het resultaat is een 205 die over Level 2 bepantsering beschikt. Veilig tegen handwapens, machinepistolen,... dat soort spul.

peugeot-205-gti-armor-2018

Nadeel? Het leeggewicht van 875 kilogram werd opgetrokken tot 1.4 ton. Waardoor er hoogstwaarschijnlijk niet veel meer overblijft van de flitsende prestaties. Ophanging, remmen werden evenwel opgewaardeerd, net zoals het interieur met een airco en knap leder. In totaal reed Arnault er 14.700 kilometer mee voor hij ander speelgoed kocht. Momenteel staat de wagen te koop in Luxemburg voor 37.500 euro. Het is eens iets anders...

peugeot-205-gti-armor-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws