Deze BMW M5 heeft identiteitscrisis

bmw-m5-tuning_01

Een E39 M5 met bumperwerk van een E92 M3 en F82 M4. Geen idee waarom de eigenaar dacht dat het zou werken maar het resultaat is de grootste BMW-identiteitscrisis sinds de onthulling van de X2.

Een trend die we nooit gesnapt hebben; een Audi TT ombouwen tot een soort van mini-R8. Past ook in dat rijtje thuis: oude wagens aankleden met bumpers van nieuwere modellen. Een Golf 4 met de bumpers van een Golf 6 bijvoorbeeld. Al is dit project ook eentje voor de geschiedenisboeken van automotive waanideeën. Want deze Britse M5 kreeg een hoop carrosserie aangemeten die hem eigenlijk niet toebehoren. Waardoor we door drie generaties BMW mogen wandelen.

bmw-m5-tuning

Beginnen doen we met de basis, een E39 M5, volgens sommige puristen de laatste échte M5. Die basis van rond de eeuwwisseling kreeg een achterbumper aangemeten van de M3 die in 2007 het levenslicht zag. Je weet wel, die rakker met van de pot gerukte V8. Frontaal is er dan weer plaats voor een bumper van de F82 M4, een coupé die ondertussen zo'n vier jaar op de markt is.

bmw-m5-tuning

Een complete mengelmoes dus dat aan de éne kant werkt maar aan de andere kant ook compleet niet. Of kunnen jullie deze bij de tijd gebrachte M5 wel smaken?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yannick 12:18
afbeelding van Yannick

moest dat wat fijn afgewerkt zijn en die wielen er niet zo lullig onder hangen dan is dat eigenlijk nog best leuk. BMW maakte vroeger echt tijdloze bakken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws