Audi geeft je voortaan range anxiety zonder elektrowagen!

audi-e-experience-app

Altijd al willen weten hoe het voelt om als bourgeoisie te moeten leven met die dekselse range anxiety in je elektrische wagen? Audi heeft de oplossing! In de vorm van de e-xperience-app. Een applicatie voor je smartphone die virtueel weergeeft hoe wel je zou varen met een elektrische wagen tijdens je verplaatsingen... of net niet.

Wel of niet een elektrische wagen? Het is een vraag die onbetwist veel kopers van een nieuwe wagen aan de huistafel stellen. Vaak wordt die vraag meteen weg gekieperd met het antwoord: "Wij rijden toch veel te veel kilometers!" Maar is dat ook wel echt zo? Wel, Audi gaat binnenkort aan de elektrische auto - de E-Tron - en om klanten klaar te stomen ontwikkelde het merk met de vier ringen een applicatie waardoor je elektrische auto kan spelen in je ouderwetse mobiel met verbrandingsmotor.

Hoe dat juist werkt? De applicatie analyseert je verplaatsingen en berekent na elke rit hoeveel batterij je nog zou over hebben moest je diezelfde trip met de E-Tron hebben gedaan. Op langere termijn verzamelt de app al je autoritten en komt zo tot een concrete analyse. Enerzijds hoe wel je zou varen met een elektrische auto, anderzijds hoeveel je kan besparen op brandstofkosten (via up to date brandstofprijzen in de app) én natuurlijk hoeveel CO2 je niet meer in onze atmosfeer katapulteert. Daarvoor gebruikt de applicatie trouwens gegevens van jouw specifieke huidige wagen (die je zelf moet ingeven). Waardoor je een vrij accuraat resultaat moet krijgen.

De app (Audi e-xperience) kan je nu downloaden voor Android en iOS. Kom op, je weet dat je het eens wilt proberen voor de gein...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Markske 17:18
afbeelding van Markske

En voor de minder fortuinlijke mensen heb je in de play store de 'range calc' app met de gewone BEV's

andre123 06:48
afbeelding van andre123

daarvoor moet je dan eerst een smartfone hebben,en weer een van die onozele app's die dan weer gemanipileerd kunnen worden naar de wensen van de verkoper,in dit geval vw groep.
sorry maar ik heb die onzin niet nodig om het antwoord te kennen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws