Hoe vlot gaat de Kia Stinger over de toonbank?

Kia-Stinger-Verkoop

Met de Stinger wierp Kia vorig jaar een grote middenvinger op naar de concurrentie. Met een auto die je niet meer of minder kan zien als een vlaggenschipmodel voor het Koreaanse merk. Maar verkoopt de trotse vlag ook?

Een moeilijk verhaal natuurlijk, als een merk dat vooral sensibele auto's bouwt plots een sedan van jewelste neer zet. Kia-kopers vragen er niet om en sportieve sedanzoekers denken niet meteen aan Kia. Waardoor de Stinger op voorhand al een gefaald product is, juist? Nou, niet helemaal. Het gaat namelijk best goed met de verkoop wereldwijd. Niet Audi A5 Sportback of BMW 4 Reeks Gran Coupe goed maar wel naar behoren. Zo zijn er dit jaar al meer dan 10.000 exemplaren verkocht in de VS en ook in Europa is er een stijgende tendens. In het begin van het jaar ging het nog over zo'n 220 stuks per maand, ondertussen zitten we aan +400 exemplaren per maand.

België?

Hoe het in België zit? Sinds de lancering in november 2017 vonden 92 Stingers een eigenaar in ons land. Als je weet dat Kia België al volkomen blij zou zijn met 5 exemplaren per maand te slijten, dan mag je gerust stellen dat de Stinger het boven verwachtingen doet. Goed nieuws, want auto's zoals de Stinger moet je in het huidige autolandschap van zoutloze crossovers en generische hatchbacks toejuichen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
MilleMiglia 09:19
afbeelding van MilleMiglia

Ik heb er nog geen enkele zien rijden. Prachtige wagen, maar vind de prijs wel niet mals.

JRE 11:05
afbeelding van JRE

Ik ben heel blij dat KIA de Stinger uitgebracht heeft, maar ze hadden echt aandacht moeten besteden aan het gewicht. Misschien valt het al rijden best mee, maar zoiets weegt op de prestaties.

En aangezien het geen koopje is, zou ik mijn geld liever aan een AR Giulia spenderen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws