Deze Lego Bugatti Chiron rijdt echt

bugatti-chiron-lego-technic-12

Die Bugatti Chiron in Lego Technic-blokjes was om je vingers bij af te likken. Maar dat was niet genoeg, Bugatti en Lego bouwden nu een levensgrote versie die écht kan rijden.

Als kind droomden we er vaak van om onze creaties op levensgrote schaal tot leven te zien komen. Een bezoekje aan LEGO-land was dan het medicijn. Tegenwoordig zijn die kleine dromers zélf ontwerper bij Lego en dan kan er al wat meer. Zoals de 1 miljoen blokjes tellende Bugatti Chiron. Niet in perspectief gezet, zoals de Porsche een tijdje terug, wel op ware grootte. En met werkende onderdelen, want de wagen bolt zo gewoon over de straat.

Bugatti-onderdelen

90.000 euro zou je betalen, mocht je deze Lego Chiron in je garage willen zetten. Zou, want de kit komt niet in de winkels terecht. Lego ontwikkelde speciaal voor dit project 58 type blokjes, in totaal zijn 1 miljoen onderdelen verwerkt in 339 vormen en formaten. Het geheel weegt 1.500 kilogram.

bugatti-chiron-lego-technic

Er zitten ook echte Bugatti-onderdelen op, zoals de velgen. De motor wordt echter niet overgeplaatst en ook het vermogen is niet levensecht. Zowat 2.304 kleine Lego-motoren leveren 5 pk en 92 Nm, goed voor een topsnelheid van 30 km/u.

De bouwkit komt niet naar de speelgoedwinkel, want die zou meer dan 90.000 euro kosten. Het kunststof schaalmodel bestaat uit meer dan een miljoen onderdelen in 339 vormen en formaten. Voor het project werden 58 types blokjes op maat gemaakt. Het ‘bewegende’ gedeelte werkt via 2.304 kleine Lego-elektromotoren, die samen iets meer dan 5 pk en 92 Nm ontwikkelen. De velgen komen van een echte Chiron. Het geheel weegt 1.500 kilo en rijdt aan 20 km/u (in theorie 30 km/u).

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie