Bedankt: Autofans wordt 10 jaar!

autofans-tour-2018_23

Vandaag is een speciale dag voor Autofans. Onze website werd exact 10 jaar geleden gelanceerd. En dat hebben we ook aan jullie, onze lezers te danken. Of er veel veranderd is in die tijd? Toch wel wat.

Een goeie tien jaar geleden hadden een paar autozotte gasten een idee. Een idee om in België een autonieuwswebsite (Scrabble-alert!) op het internet te gooien, naar het voorbeeld van de Amerikaanse en zelfs Nederlandse websites. Want dat had je in België toen nog niet. Het doel was duidelijk, één van de betere websites worden, waar mensen naartoe komen voor hun dagelijkse portie autonieuws.

altijd vernieuwen

Maar niet alleen nieuws, want we waren zelf hongerig genoeg om de nieuwe dingen zelf aan de tand te voelen. En zo komt het dat we 10 jaar later aan zowat 1.000 rijtesten zitten, en laat dat nog niet het einde zijn. In die tien jaar veranderden we ook tweemaal van layout en telkens had dat wel een goeie reden. De laatste keer dat we veranderden is intussen ook alweer 5 jaar geleden en toen al waren we klaar voor de mobiele revolutie die er te gebeuren stond. Sindsdien zorgen we er met kleine stapjes voor dat de site bij de tijd blijft. Stapjes die niet altijd zichtbaar zijn voor de lezer, zoals de https-verzegeling.

Maar sommige stappen zijn wel zichtbaar. We zijn de voorbije maanden druk bezig geweest met onze aanwezigheid op sociale media. Tegelijk zijn we ook bezig met het bewegende beeld. Collega Yves heeft zich opgeofferd om het gezicht voor de camera's te worden, een taak waarvoor we al lang op zoek waren naar de juiste natuurlijke feel.

maar altijd kwajongens

Want laten we wel wezen, terwijl we van 100 naar 10.000 dagelijkse bezoekers gingen, terwijl we van de guerilla-manier van verslaggeven op de beursvloer naar afgeborstelde filmpjes gingen, zijn we nooit onze eerste opzet vergeten. De enthousiaste crew die helemaal in het begin aan de tafel zat om een website in elkaar te boksen leeft verder in de geest van Autofans.

autofans-tour-2018

Want hoewel we een pak professioneler aan de slag gaan dan toendertijds, willen we nog altijd dat het leuk blijft. Voor ons, maar ook voor de lezer. Dat zien we terugkomen in de reacties onder de artikels, dat zagen we onlangs ook tijdens onze rondrit ter gelegenheid van ons 10-jarig bestaan. Dat proberen we ook terug te brengen in onze artikels-met-een-knipoog, zo werden we even Automaatjes en de video rond de Audi R8 met de keelpastilles zal ook nog wel een tijdje in het geheugen blijven zitten.

daarom bedankt!

We willen jullie, onze lezers, dan ook nogmaals bedanken om telkens weer terug te komen, om jullie positieve feedback, grappige reacties of ideeën. Dat zijn de dingen die ons doen verderwerken aan de ontwikkeling van Autofans. Klaar zijn we daarmee nooit en ook in de volgende maanden staan er weer wat nieuwigheden op het programma.

Team Autofans

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 11 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Ponrow 20:37
afbeelding van Ponrow

Jullie bedankt, denk dat het inderdaad al bijna 10 jaar is dat ik hier jullie artikels lees, en het heeft ondertussen al paar keer geholpen bij het kiezen van een wagen. Keep up the good work!

Techno Patat 20:55
afbeelding van Techno Patat

Proficiat gasten! De autoliefde is er niet minder op geworden, de liefde voor jullie ook niet :D! Nog dagelijks kom ik hier minstens 1x om er snel door te scrollen, wekelijks maak ik er mijn werk van om hier eens bij te lezen!

Enkel het nijpend tekort aan tijd maakt dat mijn reacties wat korter en zeldzamer geworden zijn (en de occasionelen zuurpruimen-allergie die de kop op steekt maar we leven in zo een tijd vrees ik :p!).

Keep up the good work!

Wim 15:12
afbeelding van Wim

die allergie is toch al een tijdje verminderd heb ik de indruk, misschien eindelijk een goed zalfke gevonden :)

Techno Patat 17:16
afbeelding van Techno Patat

Ik heb me er bij neergelegd idd :D!

Lusaka Funeral Association 22:27
afbeelding van Lusaka Funeral Association

Is dat al 10 jaren? De tijd vliegt snel... wens jullie een dikke proficiat met jullie webstek waar ik graag kom om te lezen. Doe zo verder!

Jonathan 08:24
afbeelding van Jonathan

Proficiat gasten!

Keep up the good work.

Ben Ruh 09:55
afbeelding van Ben Ruh

Proficiat! Op naar de 20.
Het grote plezier dat ik beleef aan het lezen van Autofans is de voorbije jaren wel omgekeerd evenredig geëvolueerd met het plezier dat ik beleef aan het autorijden. Hopelijk rijden er binnen 10 jaar nog auto's.

Mathieu 12:39
afbeelding van Mathieu

Dikke proficiat!
Blijf zo verder doen en evolueren! Jullie doen dat goed!
Bedank om mijn pauzes wat aangenamer te maken... (en soms iets te rekken)

Jelledr 16:55
afbeelding van Jelledr

Tijd vliegt snel! Reeds 10 jaar!
Proficiat aan de crew en jullie bedankt voor de artikels!

JL 19:31
afbeelding van JL

Gefeliciteerd, en dankjewel!

vdsmichiel 20:39
afbeelding van vdsmichiel

Proficiat! Bedankt voor de fijne berichtgeving. Autofans.be behoort tot het kransje websites waar ik dagelijks even door wandel.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws