Peugeot, bouw deze 508 R! [Render]

Peugeot 508 R Render

Ingewijden bij Peugeot Sport lieten tegenover Australische media vallen dat het merk volop bezig is met een 508 R klaar te stomen. Die moet het opnemen tegen de Audi's S4 van deze wereld en maakt gebruik van hybride-technologie. Een +300 pk sterke eigenzinnige Franse inzending? Dat hebben we nodig in deze tijden!

Peugeot stapt het najaar tegemoet met een nieuwe familie van plug-inhybrides. Lekker fiscaal saai zou je denken, al zijn die rakkers mogelijks de sleutel tot een nieuw snel model van het merk met de Leeuw. De 3008 Hybrid4 teert namelijk op een set-up die 300 pk weet op te wekken. Techniek - een 1.6 verbrandingsmotor en twee elektromotoren - die gerust wat straffer voor de dag kan komen.

De 200 pk sterke zestienhonderd, die schopte het destijds in de RCZ R tot 270 stuks, de elektromotoren zijn dan ook weer snel vervangen door straffere exemplaren. Kortom; er zijn mogelijkheden genoeg. En laat dat net zijn waar Peugeot momenteel aan werkt.

Peugeot 508 R Render

Onder andere Peugeot design baas Gilles Vidal liet het nieuwtje vallen tegenover Australische media. Ja, er komt een snellere 508 en die zal hoogstwaarschijnlijk gebruik gaan maken van hybridekracht. De voordelen spreken voor zich; een lage uitstoot gekoppeld aan een serieuze grob kracht. Beeld je dus even een 400 pk sterke Peugeot 508 R in met een - vierwielaangedreven - sprint naar de honderd van zo'n 4,5 tellen. Hopelijk hoeven we niet al te lang meer te wachten...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Carlos 16:48
afbeelding van Carlos

Oh ja! DOEN!

Jelledr 20:04
afbeelding van Jelledr

Ondanks een voorliefde voor Japanners is dit toch iets om van te houden. Immens knap! Alleen die 508 boven de frontgrill is me te veel. Voor de rest, een dikke JA!

JeJo 12:54
afbeelding van JeJo

Amai die 508 en 508sw zijn zo al de moeite! Modern, uitgerust & eerlijk in prijs!
Nu deze erbij en het plaatje is compleet

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws