Dit gekke tuig komt uit… Nederland

En het is bovendien gemaakt uit afval, is elektrisch aangedreven en wordt voorbereid voor een Zuidpoolexpeditie, waarbij het voertuig zichzelf van stroom voorziet via zonnepanelen.

Het Nederlandse koppel Lies en Edwin ter Velde heeft een wel heel ambitieuze droom: ze bouwen hun eigen Zuidpoolvoertuig op basis van plasticafval en willen daarmee een tocht van 2.400 kilometer over Antarctica afleggen, en dat op een volledig duurzame manier. Zo heeft hun voertuig een elektrische aandrijving en worden de motoren gevoed door zonnepanelen. Ter herinnering: in de zomer gaat de zon niet onder op de Zuidpool, dus in theorie kan de merkwaardige auto constant aan zijn verpletterende topsnelheid van 8 km/u over het poolijs scheuren.

Zoals Knex

Het koppel bedacht samen met hun team van medewerkers een basisbouwvorm: uit plasticafval worden zeshoekige bouwsteentjes gemaakt waarmee het Marsrover-achtige voertuig wordt gemaakt. Op dit moment zijn ze in IJsland aan het oefenen met hun opvallende gevaarte, dat ondanks een lengte van 16 meter en proviand voor een maand slechts 1,5 ton weegt. Drinkwater nemen de Nederlanders niet mee: dat winnen ze ter plekke door sneeuw te smelten in speciaal ontwikkelde tubes op het dak. Interesse voor het project? Je vindt veel meer informatie op hun officiële website.

Auteur: Auteur: Bert Troubleyn
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws