Terrafugia neemt vanaf heden je bestelling op

terrafugia

We laten jullie nog even in de waas over wat een Terrafugia is. Nee, geen gerecht bij de lokale sushi-boer en ook niet om met naar de dokter te lopen. Al kunnen jullie het al op de afbeelding hiernaast zien.

Terrafugia is een Amerikaanse fabrikant van vliegende auto’s. Niet zoals in “The Jetsons”, maar daadwerkelijk met vleugels en de hele rammekesnest. De eerst bestelde Transitions –dat is de naam van hun model- zouden volgend jaar al worden geleverd en moet twee personen in alle veiligheid vervoeren.

't geeft je vleugels

De transformatie van auto naar vliegtuig zou maar een minuutje in beslag nemen. In de lucht kan je rekenen op een viercilinder benzinemotor die tot 160 km/u kan gaan, terwijl er op de grond wordt gekozen voor een hybride-aandrijving. De Transition is enkel voor de Amerikaanse markt bestemd en de prijs is ook nog onbekend. Het bedrijf dat onderdeel is van Zhejiang Geely Holding Group, die van Volvo en Lotus, en wil tegen 2025 met de TF-2 komen. Een model dat verticaal kan landen en opstijgen, want niet iedereen heeft een landingsbaan in de tuin...

Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws