Audi Autonomous Driving Cup laat Universiteiten elkaar bekampen

audi autonomous driving cup 2018

Zei daar iemand Robot Wars...?

Audi houdt dit jaar opnieuw een Autonomous Driving Cup. Al klinkt dat minder technisch dan het eigenlijk is. In deze Cup worden universiteiten uitgedaagd om op basis van een 1:8-schaalmodel van de Audi Q2 een autonoom rijdend voertuig uit te werken dat een aantal voorafbepaalde hindernissen kan voorzien en vermijden.

update scenario

Elk jaar wordt het scenario van de wedstrijd aangepast aan de heersende kennis over autonoom rijden. Daardoor wordt de cup zelf ook steeds ingenieuzer. De deelnemers doen het dan ook niet op zichzelf, telkens wordt een team vanuit een universiteit afgevaardigd dat de klus moet klaren.

audi autonomous driving cup 2018

Deze keer moeten de studenten er onder andere voor zorgen dat voorrang verleend wordt aan een prioritair voertuig, dat plots wordt geregistreerd. Op basis van camerabeelden en geluidsherkenning moet dan door het voertuig de beslissing gemaakt worden of al dan niet voorrang moet worden verleend. Verder kunnen de wagens een stijgende weg intussen ook herkennen als rijweg en niet als obstakel.

audi autonomous driving cup 2018

Tien teams uit Duitsland, de UK, Italië en Oostenrijk werden geselecteerd en kregen in juni elk twee modelauto's, in oktober werden nog eens vijf teams toegelaten. Daarvan blijven nu 8 teams over die op 14 november zullen gaan strijden om de overwinning en een pak prijzengeld. Het hoeft niet gezegd dat Audi er eigenlijk ook op aast om de straffe deelnemers uit het veld in hun team op te nemen.

Meevolgen kan je hier.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie