Belg zoekt online vooral naar Mercedes

zoekterm-auto-per-land

Brits Verzekeringsbedrijf Veygo heeft wereldwijd uitgedokterd waar de man en vrouw achter de computer nu het meest naar zoekt. Althans, op automotive vlak. Wat blijkt? De Belg is verzot om info over Mercedes op te snorren via zoekmachine Google. Welke automerk bovenaan staat bij onze buurlanden?

Mercedes, dat is het automerk waar we via Google het meest naar zoeken, dat blijkt uit cijfers die Verzekeringsbedrijf Veygo opsnorde. Daarmee zet de Belg zich samen met onder andere de Duitsers, Britten, Portugal en Luxemburg. Want ook die zoeken het vaakst naar Mercedes als het op automerken aankomt. Onze bovenburen - Nederland - die zijn dan weer blijkbaar verknocht aan Tesla. De Fransen, chauvinistisch als ze zijn, zoeken dan weer het vaakst naar Renault via Google.

Verder is het niet verbazend dat de grootste autofabrikant ter wereld, Toyota, ook de kaart voor een groot deel inkleurt. Ook Jaguar duikt trouwens op in de lijst maar dan enkel in Guatemala en Honduras. Skoda duikt dan weer niet op in thuisland Tsjechië maar wel in Estland. Bekijk hieronder zelf de kaart (klikken voor groot formaat).

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
4g63 15:13
afbeelding van 4g63

Van Frankrijk verwacht k niet anders net zoals Italië, en wat zien we? VAG, da's raar, dus geen fiat, alfa, of Italiaanse dreamcars. Van Amerika had k toch ergens caddilac, buick, dodge verwacht, chevrolet of chrysler.
Bij dat groot Aziatisch eiland en het schiereiland links naast verwacht k ook iets anders, dacht dat ze veel nationalistischer waren.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws